Sopron.info.hu

23 pontos előny – vezéráldozattal

  2010 márc 25 / #sport

Csapatkapitányunk, David Brooks melegített a csapattal, sérült mutató ujját hozzáragasztották a középsőhöz. Sajnos – részben a hétköznap, részben pedig talán a múlt pénteki gyenge játék miatt – elég kevesen figyelték mindezt a lelátóról.

Dávid szerencsés kosarával a Kaposvár szerzett vezetést, ám két szép akcióval fordítottunk, előbb Matt talált be Bandi remek passzából,majd Szöszi értékesített a sarokból egy triplát.

Matt kosaraival 9-2-re elhúztunk, ám ezt követően Welton révén feljött a Kaposvár. A negyed közepén Donta és P.J. kosaraival tartottuk szűk előnyünket, a szakasz hajrájában pedig Bandi triplája után sikerült jelentősebb előnyre szert tenni. (25-17)

A második szakasz elején Pojek vette el a labdát Kisstől, aki visszahúzta – sportszerűtlen hibáért. A büntetőkkel meglett a a 10 pontos előny, majd Soós ellen is sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők. Az újabb büntetők után a kaposvári bedobó szerzett triplát. A negyed közepén P. J. remek megmozdulásaival, s egy-két gyors leindítással növeltük előnyünket. Jól pörgött, de néha kicsit túl is pörgött, ugyanakkor jól védekezett a csapat.

Ennek eredményeként a félidő hajrájában 15 pontra nőtt az előny, ráadásul Ceskovic összeszedte 3. hibáját. A félidő végén Bandi zsákolásával 20 pontra nőtt előnyünk. Az utolsó percben Vojvoda beemelt egy hármast, majd Dávid két büntetőt, miközben mi ugyan kijátszottuk tiszta helyzetekig az akciókat, de a dobások nem sikerültek, azonban így is 15 ponttal vezettünk a félidőben (46-31)

A második félidő elején potyogtak a kosarak, mindkét csapat 5-5 pontot szerzett első két támadásából. Aztán csapatunk rendezte védekezését, Richardson triplájával és Matt kosaraival 20 pontra nőtt az előny. A folytatásban Molnár vezetésével tovább nőtt a különbség, majd a negyed hajrájában sajnos Matt bokasérülést szenvedett, s miközben B-közepünk a keresztnevét skandálta, orvosunk támogatásával jutott el a kispadig.

A kaposváriak szinte csak büntetőből voltak eredményesek, s a záró szakasz előtt 25 ponttal vezetett csapatunk (68-43), ám Matt kiesése igen érzékeny veszteség.

A záró negyed elején másfél percig nem esett kosár, majd Soós szenvedett Brooks-hoz hasonlóan ujjsérülést, kisujja természetellenes szögben állt. A közjáték rosszat tett csapatunknak, szétesett a játék főleg támadásban, a Kaposvár pedig Welton villanásaival 20 ponton belülre került.

A gödörből a válogatott játékoshoz méltó teljesítményt nyújtó Molnár rángatta ki az SKC-t, amely megnyugtató, 23 pontos előnyt szerzett a visszavágóra. Kérdés, Matt Knight mennyi időre dől ki…

Meszlényi Róbert: – Számunkra kedvező eredménnyel zárult a mérkőzés. Ezúttal sem játszott igazán jól, de sokkal jobban küzdött,s egységesebb volt a csapat,mint legutóbb. Nagyon remélem, Matthew Knight-ot nem veszítettük el túl hosszú időre.

Fekete Ádám: – Sajnos most is “hoztuk” az utóbbi hetekben idegenben mutatott formánkat, és ez nem vezeett máshoz, mint sima vereséghez. A visszavágón mindent megteszünk, hogy kétségessé tegyük a Sopron továbbjutását, és remélem, egyszer mársikerül teljes csapattal kiállni.

Soproni KC -Kaposvári KK 86-63 (25-17, 21-14, 22-12, 18-20)
Sopron, férfi Magyar Kupa negyeddöntő, 700 néző. V: Hartyáni, Szilas, Jakab.
SKC: RICHARDSON 21/6, MOLNÁR 21/3, Couisnard 9/3, Szabó 10/6, KNIGHT 14. Cs: Gombás 2, Pojbics 4, Keresztes 2, Halmai. Edző: Meszlényi Róbert
Kaposvár: Ceskovic , Vojvoda 11/3, WELTON 16/6, Kováts R 8., Dávid 13/3. Cs: Orosz 2, Kiss K 10/6 , Soós 3/3. Edző: Fekete Ádám

sakc.hu