Sopron.info.hu

4. Nemzetközi BMW találkozó Sopron – Beszámoló

  2008 szept 06 / #csak úgy

PICT0008.JPGMúlt hétvégén immár negyedik alkalommal lepték el a propelleres márka rajongói a Lővér kempinget. Természetesen én is ott voltam, idén végre saját autóval. Erről következik egy rövid beszámoló sok képpel… A tavalyi találkozón még irigykedve bámultam a szebbnél szebb autókat, de időközben magam is beszereztem egyet a patinás gyártó autóiból.

A BMW cég 1929 óta gyárt személyautókat, előtte repülőgépmotorok gyártásával kezdték. 1913-ban alakult a cég jogelődje, a BMW (Bayerische Motoren Werke – Bajor motorgyár) nevet 1917 óta viselik.

Sokan, akik távolabbról jöttek már pénteken megérkeztek, de mi csak szombat délelőtt mentünk ki 10 óra körül. Ekkor már szinte mozdulni sem lehetett odabenn, de végül találtam parkolóhelyet, bár előtte sikerült bekeverednem a kipufogó hangerősség mérésre várakozó sorba. Onnan gyorsan kimenekültem, mivel a gyári kipufogómmal biztos lett volna az utolsó helyezés.

Miután elhelyeztük a járgányt, belevetettük magunkat a közepébe. Először körbesétáltunk és megcsodáltuk az autókat. Akadt rengeteg szép példány és persze olyanok is amiknél inkább csak a pénz dominált az ízlés helyett, de a többség nagyon szép autókkal érkezett.

Közben folyamatosan mentek a programok: gumifüstölés, drift bemutatók, Polski derby (itt egy szlalomversenyt kell elképzelni, ahol egy öreg kispolskival kellett időre körbemenni), szexy autómosás, szépségverseny (az autóknak), hifi és kipufogó hangerősség versenyek. Persze a lényeg mégis az volt, hogy nagyszerű alkalom nyílt megismerkedni más BMW őrültekkel.

Estefelé már mi is néhány gödöllői márkatárs csomagtartójában berendezett minibár tartalmát pusztítottuk, elemezgettük az autókat majd városnéző sétára indultunk. Mikor éjjel visszatértünk már alaposan megfogyatkozott a létszám, néhány német pedig erősen hajtott arra, hogy busszal kelljen hazamennie (hideg motorral leszabályzásig taposták a gázt, mindezt sokszor tíz perceken keresztül, ezt mi akik vigyázunk az autóinkra nagyon szomorúnak találtuk).

Másnap reggel gyülekeztünk a közös átvonulásra a fertőszentmiklósi gyorsulási versenyre. Mivel a kemping elég porosnak bizonyult, így autómosót kereső BMW-k lepték el a várost. Lassacskán összegyűlt mindenki. Azt sajnos már az előző nap megtudtuk, hogy a városban való felvonulást idén sem engedélyezte a rendőrség, de végül egy rövidített útvonalon azért körbementünk.

Rengeteg fotózó, videózó, integető emberrel találkoztunk miközben kulturáltan haladtunk, és a rengeteg nagy teljesítményű autó ellenére egy-egy piroslámpa utáni kerékcsigorgatásnál nagyobb felfordulást nem csinált senki, így a lakóknak sem volt oka panaszra. Még azt is mindenki kibírta, hogy a körforgalmakon ne kilinccsel előre haladjon át, ezzel is cáfolva a BMW tulajokról a köztudatban élő negatív sztereotípiákat.

Miután átértünk Fertőszentmiklósra örömmel tapasztaltam, hogy külön részt tartottak fenn a BMW-k parkolására így továbbra is együtt maradhattak a találkozó résztvevői. Akiknek volt kedvük a gyorsulási versenyen összemérhették az erejüket, én ezúttal kihagytam, nem kis részben annak köszönhetően, hogy rengetegen álltak sorba a futamokra és nekem a rekkenő hőségben nem volt hozzá sok kedvem.

A szervezők idén is kiváló munkát végeztek, sok-sok BMW-s naptárában szerepel kihagyhatatlan programként a soproni találkozó, ezt az is jól mutatja, hogy rengetegen jöttek el külföldről, illetve hazánk másik végéből is. Már várjuk a jövő évit, addig is tovább szépítjük a kocsikat, mert van akinek az autó nem csupán közlekedési eszközt jelent. A továbbiakban beszéljenek helyettem a képek:

PICT0013.JPGPICT0011.JPGPICT0014.JPGPICT0015.JPGPICT0016.JPGPICT0019.JPGPICT0020.JPGPICT0003.JPGPICT0028.JPGPICT0032.JPGPICT0033.JPGPICT0047.JPGPICT0063.JPGPICT0067.JPGPICT0075.JPGPICT0084.JPGPICT0086.JPGPICT0017.JPGPICT0005.JPGPICT0008.JPG

További képek az alábbi oldalakon:

www.bimmerteam.hu
www.carsandgirls.hu
www.bmwperformance.hu