Sopron.info.hu

71-70 első felvonás

  2009 ápr 30 / #sport

Óriási harccal és hajrával mégis egy kosár hiányával csúszott meg városunk férfi kosárcsapata, a Soproni Sördögök, Pécsett, szerda este. A mérkőzés közvetítésének felkutatása is izgalmas volt.

Számomra szégyen, hogy tíz év várakozás után, most, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé, egy soproni rádió sem kapcsolódott be és közvetítette a Pécs elleni rangadók első fordulóját. (a sport tv csatornákról nem is beszélve… hiszen minden mást, külföldi meccseket mutogatnak…) Nehezen, de rátaláltam egy online pécsi rádióra, akik live-ban adták a meccset.

A fiúk, szokásukhoz híven az utolsó pillanatig izgalomban tartották a pécsi szurkolókat és a soproni hallgatókat egyaránt. PJ tegnapi sérülése lehetetlenné tette részvételét a játékban. Hiánya érezhető volt, csapatunk mégis hullámvölgyes, de szoros játékot vívott az első helyezett ellen. A Pécs bár első helyen áll, csak négy játékkal nyert többet, mint mi.

A pontállások bizonyítják, hogy a Sopron képes a Pécs legyőzésére. Sajnos a büntetők hanyag és pontatlan dobásai miatt sok pontról maradtunk le.

Ez a tény, ennek a ténynek a javítása nagyon lényeges lehet a május 2., itthoni mérkőzésen. A pécsi estéhez visszatérve, volt 40-26-os állás amit a félidő szünete előtt 42-32-re tornásztak fel a Sördögök. A szünet után sikerült egy soproni maraton 44-42! 52-48, 57-50, 58-55)-nél a Pécs tripla záporba kezdett, meg sem álltak 66-57-ig…, (60-55, 62-55, 64-55) Ekkor eszméltek és keltek fel a Sördögök, belehúztak a dobásokba.

66-63 volt az eredmény az utolsó negyedben. Az utolsó percben egy pont volt a különbség 69-68! A másodpercek most nem a mi oldalunkon ketyegtek.

Egy pontos hiány zárta az első felvonást, 71-70 Pécsett. Nyerésre esélyesek vagyunk, bízzunk benne, hogy ezt a mi csapatunk játékosai is látják és hiszik! Fiúk, hajrá Sopron!

Szombaton szurkolunk nektek!

A rádió közvetítés pedig egy külön élmény volt.