Az ördöghalat lebőrözöm, majd kifilézem és letisztítom. Az édesköményt szeletelőgéppel vékony szeletekre vágom, forrásba lévő sós, citromleves vízben blanzsírozom majd jeges vízben sokkolom, úgy hogy még finom ropogós maradjon. A lecsöpögtetett édesköményt narancslével, felöntöm, és ízesítem, zöld citrom levével, sóval, borssal, és kevés cukorral.
A kuszkusz mennyiségével megegyező narancslét felforralok, fűszerezem ras el hanouttal, sóval, borssal, és egy kevés sáfránnyal. Belekeverem a kuszkuszt, majd vajat, meg olívaolajat adok hozzá. A tűzről lehúzva megvárom, míg megdagad, majd húsvillával meglazítom.
A sáfrányhabhoz fele-fele arányban felfőzök halfoodot és tejet, sóval, borssal, homárvajjal, citromos olajjal, na és persze sáfránnyal megbolondítom. A halszeletemet megpirítom olívaolajon, majd vajat adok hozzá, amihez zúzott foghagymát és friss kakukkfüvet szórók, aztán felöntöm narancslével és fehérborral.
Sózom, borsozom, és pár csepp zöldcitromlével fűszerezem. Beforralom, míg a vaj és narancslé-fehérbor keverék, sűrű szaftot alkot. Aztán a sütőbe százharminc fokon puhára párolom. A sütőből kivéve hatvan fokos helyen negyed órát pihentetem.
Tálaláskor a halat a kuszkusz tetejére helyezem, meglocsolom a kakukkfüves szaftjával, mellé teszem a langyos édeskömény salátát, amibe narancsfilét keverek, majd rácsorgatom, a felhabosított sáfrányszószomat.