Sopron.info.hu

A 4 for dance interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 szept 24 / #csak úgy

A 4 for dance interjúja a Sopron.info.hu-nakEgy ország láthatta és izgulhatta végig a Csillag Születik című sztárprodukciót nemrégiben a képernyők előtt. Sokunk egyik személyes kedvence a 4 for dance fiúcsapat előadása volt! Olvasóink nagy örömére a fiúkkal Demuth János készített interjút.

Mindenek előtt had köszönjem meg olvasóink nevében, hogy elvállaltátok az interjút. Sok városban volt már fellépésetek, adtatok koncertet. Jártatok már Sopronban is, és ha igen, hogy tetszett városunk?

Valóban sokfelé vannak előadásaink mostanság az országban, ami nagy megtiszteltetés számunkra. Örülünk, hogy az embereknek tetszik az, amit mi csinálunk. Bármerre megyünk mindenhol csak a szeretet vesz körül minket, ami nagyon jól esik nekünk. Már szinte egész Magyarországot bejártuk és megismertük, hogy milyen sok szép vidék van hazánkban. Sopronban is jártunk már és nagyon tetszett nekünk a város.

Hogyan változott meg életetek a Csillag Születik produkció után?

Néha még most is meglepődünk, amikor megismernek minket az utcán és odajönnek gratulálni. Ez jó érzés számunkra; mint ahogy az is, amikor az előadásaink után odajönnek az emberek és azt mondják, hogy tetszettünk a tv-ben, de élőben sokkal jobb! Azóta elkészítettük az első nagy műsorunkat a Folk Error zenekarral, ami egy élőzenés kb.75 perces előadás. De a munkálatok ezzel nem álltak meg, mert folyamatosan készülnek az új produkciók.

Tudom, hogy kicsit fura kérdés, de van-e különbség közönség és közönség között?
Melyik volt az a fellépés, amire nagyon szívesen emlékeztek vissza?

Mi nem érezzük a közönségek közti különbségeket, hiszen az mindegy, hogy 5 embernek, vagy 500-nak kell műsort csinálni, mindkettő ugyanolyan fontos. A lényeg, hogy jól érezze magát a közönség és persze velük együtt mi is a színpadon. Legemlékezetesebb fellépésünk pedig talán az volt, amikor nemrégiben Brüsszelben az EU Parlamentben léptünk fel a különböző országok képviselőinek és utána többen közülük odajöttek és gratuláltak nekünk, hogy nagyon élvezték a műsort. Az nagyon megtisztelő volt számunkra.

Számos városban megfordultatok már hazánkban, sok emberrel találkoztatok, beszélgettetek. Hogy látjátok, mi ma az embereknek a legfőbb test-lelki-szellemi problémáik?

Ez nehéz kérdés. Nekünk annyi a feladatunk, hogy úgy szórakoztassuk az embereket, hogy közben kultúrát is kapnak. Az egész 4 for dance a magyar néptáncot veszi alapul, de kicsit más formába öntve próbáljuk színpadra állítani koreográfiáinkat. A mi műsorainkra mindenki kikapcsolódni és szórakozni jön el, hiszen ebben a rohanó világban fontos, hogy az ember törődjön magával.

Mit tudtok tanácsolni, javasolni nekik?

Nevessen mindenki sokat és próbálják meg pozitívan látni a dolgokat. A stressz, a bosszankodás nem vezet jóra.

Mindig fontos számotokra, hogy a maximumot nyújtsátok. Jelen van-e életetekben a holisztikus életmód /test-lélek-szellem/ harmóniája, és a prevenció, megelőzési eljárások?
Meséljetek nekünk erről egy kicsit bővebben kérlek.

Nagyon fontos, hogy mi is odafigyeljünk magunkra, hiszen mindig a maximumot kell nyújtanunk, ez alól nincs kivétel. Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen mi ott vagyunk egymásnak és mindenben segítjük is egymást. Ha netalán valakivel valami történne, akkor tudjuk mindnyájan, hogy egymásra mindig számíthatunk. Ápolgatjuk egymás lelki világát, odafigyelünk egymás fizikai jóllétére is, szóval nálunk ez a jól bevált módszer.

Melyik honlapon olvashatunk fellépéseitekről, a zenekarral kapcsolatos aktuális eseményekről?

A saját honlapunk címe www.4fordance.hu, itt találhatnak rólunk információt a kedves érdeklődők, a zenekaré pedig www.folkerror.hu.

Mit üzentek az olvasóinknak?

Mindenkinek nagyon szép nyarat kívánunk és ahogy már említettük mosolyogjon mindenki sokat és legyenek vidámak, ha pedig a közelben van előadásunk, akinek kedve van jöjjön és nézzen meg minket élőben is.


Nagyon szépen köszönöm még egyszer az interjút, és további sok sikert, és minden jót kívánunk nektek.
Demuth János

Mi is köszönjük!