Sopron.info.hu

A Belmondo interjúja a Sopron.info.hu-nak!

  2008 aug 27 / #csak úgy

A Belmondo interjúja a Sopron.info.hu-nak!Idén sokak örömére a Belmondo zenekar ismételten fellépett a Volt fesztiválon is! Demuth János, Czutor Zoltánnal, az együttes alapítójával beszélget. Czutor Zoltán 2005. augusztusában megalapította a Belmondo együttest, melynek eddigi eredményei méltó kiteljesítése korábbi zenekarának (Nyers).

Elsõ slágerük, a “Lesz, Volt, Van és a hozzá forgatott klip annyira szerencsésen sikerült, hogy mind a Viva Tv, mind pedig a rádiók kiemelt rotációban játszották.

Még ez évben (2006) jelölték a zenekart a Viva Comet Díjra, az új zenekarok kategóriájában. Elsõ nagylemezük, mely 2006. április 25-én látott napvilágot “Él ilyen Alien” címmel. Azóta még három nagysikerû klip készült a zenekar dalaihoz (Mégis remél; Nyugi, megváltozom; Minden nõ). Legutóbbi, a nemrégiben (2007 október 1.) indult magyar MTV egyik elsõ komoly rotációban játszott dala.

A zenekar mögött már ezen rövid idõ alatt is sok sikeres klub és fesztiválkoncert áll. Fellépést csak élõben vállalnak.

Új, második nagylemezük munkálatai befejezõdtek, a megjelenés 2008 június 1.én lesz, valamint elkészült a zenekar 5. videoklipje a Rocksztár címû számhoz.

Mindenek előtt had köszönjem meg olvasóink nevében, hogy elvállaltátok az interjút. Sok városban volt már fellépésetek, adtatok koncertet, köztük Sopronban is. Hogy tetszett városunk?

Sopronba magánemberként is visszatérünk időről időre. A várost é a környékét is nagyon szeretjük. Gyakran kirándulok ide a gyerekeimmel.

Hogyan készültetek a Volt fesztiválon való fellépésetekre, és mit jelent számotokra a Volt?

A VOLT-on 94, vagy 95 óta (még a Nyers nevű zenekarommal) rendszeresen szerepeltünk. Azóta is az egyik legjobban várt fesztivál. Idén azért is érdekes, mert a lemezünket mutatjuk be, ami a napokban jelent meg „Hogy nézel rám” címmel.

Milyennek találtátok, találjátok a Soproni hallgatóságot?

Sopron egy kis sziget Nyugat-Magyarországon, ami az élőzenei érdeklődést illeti. Nem véletlen, hogy a többi régióbeli város zenei rendezvényei nem nőttek ekkorára.

Számos városban megfordultatok már hazánkban, sok emberrel találkoztatok, beszélgettetek. Hogy látjátok, mi ma az embereknek a legfőbb test-lelki-szellemi problémáik?

Az, hogy gyerekek maradnak. Pontosabban félénk gyerekekből egyből betojt öregek lesznek. A független, nyitott és tettvágyó felnőttség kimarad.

Mit tudtok tanácsolni, javasolni nekik?

Tessék megtanulni, hogy csak egy biztos van: a bizonytalanság és hogy magukra számíthatnak csak, de ettől is még gyönyörű a világ. Sőt, így szép csak igazán.

Mindig fontos számotokra, hogy a maximumot nyújtsátok. Jelen van-e életetekben a holisztikus életmód /test-lélek-szellem/ harmóniája, és a prevenció, megelőzési eljárások?
Meséljetek nekünk erről egy kicsit bővebben kérlek.

Ez már picit több kérdés, mint a levélbeli ígéret, de OK :-)
Van köztünk, aki vallásos, van akit nem érdekel a dolog, de az asztrológiában, a jóslásokban egyikünk sem hisz. Vagy inkább úgy mondom, hidegen hagy bennünket az ügy.

Melyik honlapon olvashatunk fellépéseitekről, a zenekarral kapcsolatos aktuális eseményekről?

www.belmondo.hu

Mit üzentek a Sopron.info.hu olvasóinak?

Sohase guggoljanak le, ha sarkantyú van rajtuk!

Nagyon szépen köszönöm még egyszer az interjút, és további sok sikert, és minden jót kívánunk nektek.
Demuth János