Sopron.info.hu

A Fertőrákosi Barlangszinház

  2007 jún 29 / #kultúra

A Fertőrákosi BarlangszinházMég a hormonok robbanása előtt voltam párszor a fertőrákosi Barlangszínházban. A rokonokkal jó kis móka volt körbe sétálni e környezeti látványosságot. Azóta több, mint egy évtized telt el, és ideje volt már, hogy találjak egy apropót a viszont látogatáshoz. Azt, hogy mióta van színház a barlangban, nem tudom megmondani. Talán valaki tud ebben segíteni?!

Kedves barátnőmet és barátomat szülinapjuk alkalmából, egy-egy Hair musical jegygyel leptem meg. Persze magamat is. Hónapokkal az előadás előtt megvoltak a szombatra szóló belépők. Ez egy jó vétel volt, a legjobb helyeken ültünk! Aznap este  leszakadt az ég, fél órával az előadás kezdete előtt mégis akadt parkoló hely, kerítésen belül. Takarót vittünk, meg ne fázzunk. (nem fáztunk meg) A klíma teljesen kellemes volt, csak a vége felé burkoltam be a lábaimat.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjai egy nagyon vicces, szórakoztató, színvonalas darabot adtak elő. A zene, természetesen kiváló volt. A nyelven méláztunk, hogy angol lesz e, de nem az volt. Többen érkeztek Ausztriából, nem tudom, ők mennyire élvezték a magyar szöveget. A poénokból pedig volt elég, jókat nevetgéltünk rajtuk. A szünetben képtelenek lettünk volna italt kérni, az egyetlen faház előtt óriási sor tömörödött. Üres gyomorral, ritmust doboló lábakkal ültük végig a második felvonást. Mindegyikünk élvezte ezt a nem mindennapi éjszakát egy nem mindennapi színhelyen. A musical témája mai napig aktuális, zenéje megunhatatlan. Viszont szomorúan vettük észre, hogy összesen csak hat előadás van egy évben. Miért? Kérdeztük mi, és biztos kérdezik sokan mások is.

Zsuzsesz