Sopron.info.hu

A gondolat teremtő ereje, avagy a győzelem fejben dől el

  2007 szept 09 / #ezo

A gondolat teremtő ereje, avagy a győzelem fejben dől el Egy érdekes kísérlettel kezdeném cikkem, miszerint a csecsemő teste 80, a felnőtté 60, az idős embereké 40-50 százalék vizet tartalmaz, egyénenként némi eltéréssel. Az agy 78%-a, a máj 84%-a, a vér 86%-a víz. Egy 70 kg-os felnőttben kb. 40 liter víz van. És ezek tények!

Dr. Masaru Emoto, az alternatív gyógytudományok japán doktora, rendkívül elgondolkodtató tanulmányt mutatott be fagyott vízkristályok fotózásával készült kísérleteiről. A kísérlet során kis tartályokba vizet tettek: hegyi tavakból, városok víztartályaiból, csapvízből, városmelléki tavakból vettek mintát.

Ezeket megfagyasztották, majd mikroszkóp alatt lefényképezték a kristályokat. A tiszta, hegyi vizek hópelyhekre emlékeztető, harmonikus kristályokat képeztek, míg a szennyezett, városi vizekből származó minták többnyire strukturálatlan formákat eredményeztek.

A gondolat teremtő ereje, avagy a győzelem fejben dől el A gondolat teremtő ereje, avagy a győzelem fejben dől el

Más kísérletek során szennyes vízből mintát vettek (bal oldali kép: a japán Fujiwara gát vize természetes formájában), majd ugyanazon víz mellett egy buddhista szerzetes imát mondott, áldást kért. Az ima hatására a vízkristályok szerkezete módosult!

Harmonikusabb, szebb kristályok keletkeztek pozitív, békés gondolatok hatására (jobb oldali kép: Fujiwara gát vize a buddhista szerzetes áldása után). Ezen kísérletek után, szögezzük le, és gondolkodjunk el egy tényen: Az emberi test kétharmada víz! Tettünket bármilyen gondolat is előzze meg, az jelen lesz szervezetünkben, úgymond ott rezeg bennünk. Részünkké lesz, mondhatni egyé válik velünk. Gondolataink sokkal nagyobb hatással vannak ránk, mint azt sokan képzelnék. Nagyon fontos mentálisan tudatosítanunk, elfogadtatni magunkkal, hogy igen is, meg tudjuk csinálni, hogy igen is, meg fogjuk nyerni, elsők leszünk, sikerülni fog.

Szinte képzeljük el, hogy fent állunk a dobogón, és minket ünnepel a tömeg, képzeljük el, hogy véghez vittük álmunkat, dolgozunk a vágyott munkahelyen, sétálunk az ideális párunkkal stb…..az élet bármely területén alkalmazható. Ne sajnáljuk az időt a mentális megerősítésre, vágyaink kivetítésére, és akkor adunk magunknak egy plusz erőt. Megteremtjük álmainkat. Sok sikert kívánok mindenkinek. És ne feledjétek: A győzelem a fejben dől el!

Demuth János

http://ezoterikasopron.uw.hu