Sopron.info.hu

A Jekatyerinburg nagyon megverte a Sopron női kosárcsapatát

  2009 okt 10 / #sport

Egy félidőn át kiválóan tartotta magát, végül azonban 28 pontos vereséget szenvedett az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata a házigazda Jekatyerinburgtól a meghívásos oroszországi négyes torna nyitónapján.
A magyar csapat honlapjának beszámolója szerint ötezren voltak kíváncsiak Jekatyerinburgban a helyiek által Bajnokok Tornájának elkeresztelt nemzetközi viadal nyitónapi programjára, benne a soproniak és az Euroliga-bronzérmes vendéglátók összecsapására.

A magyar gárda bátran kezdett, és egy ideig tartotta a lépést a rendkívüli iramot diktáló oroszokkal, akik azonban a negyed második felében a lengyel dobógép, Bibrzycka tripláival 10 pont fölé emelték a különbséget, majd fokozatosan elléptek riválisuktól.

A szünet után sem lehetett panasz a küzdőszellemre, ám a soproniak dobószázaléka alaposan visszaesett, miközben a Jekatyerinburg felőrölte a magyar együttes ellenállását.

Székely Norbert, a magyar bajnok vezetőedzője: „Reális eredmény született! Az első félidőben attraktív támadójátékot nyújtottunk, jól védekeztünk, de a másodikban már nem tudtuk mindezt fenntartani.

Óriási kihívás volt a találkozó, fiatal csapatunknak ilyen mérkőzésekre van szüksége az előrelépéshez.”

Szombaton, magyar idő szerint 10:30-kor a Sopron az Egyesült Államok elmúlt négy olimpián aranyérmes válogatottja ellen lép pályára az uráli iparvárosban.

Jekatyerinburg (orosz) – MKB-Euroleasing Sopron 83-55 (28-17, 10-16, 25-10, 20-12). A magyar együttes legeredményesebb dobói: Holt 12, Horti 12, Milovanovic 10/6, Semsei 8/6 (MTI)