Sopron.info.hu

A Kiválasztott – Valóság vagy ámítás?

  2008 ápr 26 / #ezo

A Kiválasztott – Valóság vagy ámítás?Hétről hétre közel 1000m²-es stúdióban több mint 100 fős stáb dolgozik azon, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak annak a 10 mentalistának, akik elvileg Uri Geller nyomdokaiba szeretnének lépni. A feladat nem kicsi: Ki lesz Geller utódja?!

Ezzel indult neki Geller nagyszabású show műsora a nagyvilágnak, köztük Magyarországnak is. Eddigi helyszínek többek között Németország, Izrael, Hollandia voltak.

Alapjában véve a Kiválasztott egy bűvész tehetségkutató műsor. Igen ám, de itt már ennél többet szeretnének elhitetni az emberekkel, mégpedig azt, hogy a jelöltek természetfeletti képességekkel bírnak. Hát legyen.

Egy népszerű tv műsor egyik vendége nyilatkozta, hogy milyen érdekes, szinte az összes fellépőt ismerte korábbról és azok annó mint bűvész mutatkoztak be a nagyközönségnek. És lám vannak csodák, mindegyik hirtelen különleges képességek birtokosa lett.

Na, mindegy. Ezt mindenki döntse el maga. Egy biztos, hogy a műsor nézettségi rekordokat döntöget. A cél ugyanis ez volt. Mindig ez! Sok ezer ember ül a tv előtt szombat esténként, és várja, hogy beinduljon a rég óta nem járt kakukkos órája. És az beindul. Legalább is azt mondják.

A szereplők ügyesek, profin felépített produkcióval lépnek színpadra, fokozzák a feszültséget, több kevesebb sikerrel. A sztárvendégek izgulnak, sírnak, nevetnek, elájulnak. A nézők is. Ez a cél. Az, hogy valójában kell-e ezekhez a produkciókhoz valamiféle természetfeletti képesség vagy nem, azt szintén az olvasóra bízom.

Egy jó tanács: Senki ne hagyjon kanalat a tv tetején, mert az meg fog görbülni
Egy, kető, harrrom, múkoggy!