Sopron.info.hu

A Kiválasztott győztese: Danny Blue!

  2008 máj 24 / #ezo

A Kiválasztott győztese: Danny Blue!Bár 10 évesen sok gyerek álmodozott arról, hogy űrhajós vagy tűzoltó lesz, Danny Blue már gyerekkorában felfedezte, hogy képességeit az emberek szórakoztatására fogja használni. Már 6 évesen kiderült, hogy a memória játékban nagyon erősek a megérzései. Nagyon sokszor ráhibázott a párokra, és mindig megnyerte a játszmákat.

Így Danny képességei számtalan alkalommal késztették családját és ismerőseit arra, hogy feltegyék a kérdést: „Danny vajon tényleg tud valamit?”. Az ifjú tehetség később mesterére lelt Sugár Péterben.

Nem véletlen hát, hogy Danny már az alapok elsajátításánál jó kezekbe került és kitartó gyakorlása, igyekezete meghozta gyümölcsét. 1999-ben az országos bűvésztalálkozón az első helyet hódította meg, majd két évvel később a Fiatal Bűvészek Körének elnöke lett.

Egy színházi társulathoz is elszegődött azért, hogy tökéletesítse tudását az előadóművészet más területein is. Ekkor tudta magát mint előadó igazán kipróbálni, hiszen az elsajátított színészmesterség nagyban segítette a színpadi szerepléseinél. Nemzetközi szinten Danny Blue néven vált ismertté Svédország, Franciaország, a Brüsszeli Nemzetközi Művészfesztivál és a Karib-tenger színpadjain, miközben Budapesten több ezer fellépése volt.

2006-ban újra teret adott megérzéseinek, mikor is a labdarúgó-világbajnokság döntőjének szinte pontos eredményét közjegyző előtt zárta dobozba 10 nappal a döntő előtt. Így 2007 elején vállalkozott arra, hogy demonstrálja, hogy tökéletes memóriája mellett, még mi mindenre képes, legyen szó az emberek befolyásolásáról, vagy éppen a gondolatok olvasásáról.

Az ötödik teltházas est után a nagy érdeklődésre tekintettel 2008-ban ismét folytatja önálló estjét, ami Magyarország első önálló műsora a mentalizmus jegyében.
Danny az egyetlen mentalista, aki Magyarországon rendszeresen tart esteket a nagyközönségnek. 2006-ban megjósolta a futball világbajnokság döntőjének pontos eredményét (www.danny-blue.com/vb), 2007-ben pedig a Hungaroring 3 dobogós befutóját[1].2008. május 17.-én Magyarországon a nézők őt választották meg Uri Geller utódjának.

Forrás: wikipedia

[audio:http://www.sopron.info.hu/wp-photos/2008/05/20080524_blue/mukodj.mp3]