Sopron.info.hu

A magyar mag megtette a magáét

  2010 febr 08 / #sport

Tekintettel arra, hogy ellenünk felépültek a sereghajtó Salgótarján sérültjei, és ezúttal komplett, négy idegenlégióssal felálló csapat otthonában léptünk pályára, bátran állíthatjuk, hogy a vártnál jóval biztosabb, 21 pont különbségű győzelmet arattunk.

Ami külön öröm, a szervezett, jó védekezés, hogy 55 ponton tartottuk a hazaiakat, és hogy a csapat magyar játékosai közül többen is igen sokat tettek hozzá a magabiztos sikerhez

Ami a Salgótarjánban nyújtott teljesítményeket illeti, az élre mindenképpen Molnár Bandi neve kívánkozik. Bedobónk ugyanis amellett, hogy csapatunk legeredményesebb játékosa volt a maga 19 pontjával, védekezésben valósággal “leardírozta” a pályáról a hazaiak kiváló litván bedobóját, Gytis Sirutaviciust.

Bár a balti bedobó 15 pontig jutott, Bandi őrizetében csak szenvedett, két triplát, meg egy duplát az utolsó három percben dobott, amikor már régen eldőlt a meccs. Bandi egyébként a maga részéről egy új színt vitt fel játéka amúgy sem szürke, színtelen palettájára: középjátékosokat megszégyenítő módon pöckölte vissza több alkalommal is a társak dobásai után gyűrűről lecsorgó labdát.

Molnár András így értékelte saját és a csapat játékát: “A dobott pontoknál fontosabb és értékesebb dolognak tartom, hogy sikerült jól tartanom a litván srácot. Az volt benne a nehéz, hogy nagyon sokat futott, mozgott labda nélkül, és szinte minden akciónál több záráson kellett átküzdenem magam. Szerencsére ebben a centerek sokat segítettek, úgyhogy tudtam tartani vele a lépést.

Az ilyen jelentős védekezési feladatokat nem mondom, hogy szeretem, de fel tudom, szívni, spannolni magam rájuk. Ami a támadólepattanókat illeti, korábban gyakrabban szereztem így kosarakat, és mivel tapaszaltuk,hogy a gyűrűről elég könnyen leperdül a labda, néhányszor elindultam, hátha meg tudom szerezni.

Azt nem modom, hogy nem volt szerencsém ezeknél a kosaraknál, de azért ott kellett, hogy legyek. Nagyon fontos volt ez a győzelem. Azt nem mondom, hogy végig sziporkázó játékkal nyertünk, de ezúttal védekezésünkkel ellensúlyoztuk, hogy a támadásban voltak hullámvölgyeink.”

Üde színfolt

Akit még feltétlenül ki kell emelni, Gombás Gábor. A soproni nevelésű erőcsatár abban az időszakban csillantott fel valamit tudásából, s szerzett igen fontos 5 pontot, amikor még szoros volt a parti, amikor elhúztunk. “Gomba” ráadásul ezúttal 5 pontja mellé 5 lepattanót is leszedett:

“Úgy gondolom, a salgótarjáni mékőzésben az volt a legfontosabb, hogy megnyertük. Három vereség után ez nagyon fontos volt a csapatnak, kellett, hogy önbizlommal várjuk a további nehéz meccseket. Az meg már külön öröm, hogy hosszúidő után vgre nekem is sikerült valamit hozzátennem a csapat játékához, remélem, a következő meccseken tudom ezt folytatni.”

Azért Szabó Zsolt indulásokból szerzett kosarairól, 14 pontjáról – igaz a triplák most nem mentek neki – és 5 pattanójáról, valamint Keresztes Rafi 4-4 pontja s lepattanója, valamint 2 blokkja is dicséretes.

Meg Matt 11 pontja mellé szerzett 9 lepattanója. Két amerikai kulcsemberünk, David és Donta ezúttal a társak kiszolgálásában jeleskedtek, mindkettőjüknél 5-5 gólpasszt regisztráltak a statisztikusok. És a láthatóan egyre inkább játékba lendülő P. J. is kiosztott hármat.

sakc.hu