Sopron.info.hu

A második idegenbeli siker a harmadik helyre röpítette a csapatot

  2009 dec 06 / #sport

A hazaiaknál bekerült a csapatban a héten szerződtetett horvát Cekovic, kimaradt az amerikai Ross. Helbich lepattanó után elért találatára Matt válaszolt ügyes akció végén zsákolással.

A negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor David, Matt , és Molnár Bandi kosaraival 6 ponttal elléptünk a támadásban bizonytalanná váló Péccsel szemben.

Kmézics mester időkérése sem tudta megtörni a lendületünket. Jól is védekeztünk, a pécsiek támadásban többnyire erőlködtek, nem tudtak tiszta helyzeteket kialakítani. Szabó két triplája után 10 pontra nőtt az összeszedetten előny, s ez meg ismaradt a negyed végéig.

A második szakasz a Pécshez kötődő játékosaink remek akciójával indult, a korábban itt kosaraző Donta remek passzából a pécsi születésű “Rafi” zsákolt, Donta triplája után pedig már 15 pontra nőtt a különbség a javunkra.
Zónára állt át a PVSK, potyogtak a kosarak mindkét olalon, de jól dobtunk, Pojbics és Brooks is beemelt egy hármas. A pécsiektől Vay villogott, ám a hazaiak így is tisztes távolból próbálták követni minket.

A negyed közepe Mikulás ünnepének megfelelően a “sapkaosztás”jegyében telt, Czigler előbb Mattt-nak, majd Szabónak adott egyet-egyet, s közben Ceskovic is kapott Banditól. Ekkor jött egy kis kapkodás, pár eladott labda a játékunkban, a Pécs pedig Bojovics és Lakatos triplájával szorossá tette a partit, 7 pontra jött föl.

Szerencsére a hullámvölgy rövid ideig tartott, bár az ijesztó pillanat volt, amikor Matt egy Cziglerrel történt ütközés után ráesett fájós könyökére. Donta remek villanásaival azonban szüntig 12 pontra hízott az előny.

Ruják triplájával kezdődött a második félidő, de David és Matt révén tartottuk az előnyt. A védekezés dominált, kevés volt a pont, s ez nekünk kedvezett. A szakasz második felében David megkapta 4. személyi hibáját.

Újra jött a zóna pécsi részről, s Ruják újabb hármasával 10 ponton belülre került a hazai csapat. Czigler is megkapta 4. személyijét, majd kipontozódott. Ruják nagyon elkapta a fonalat a hazaiknál, mi pedig nem tudtunk mit kezdeni a pécsi zónával. A negyed végén Szabó szemfülés kosarának köszönhettük, hogy 7 pont maradt az előnyből.

A záró negyed David triplájával indult, majd Knight pöckölése után ismét 10 fölé nőtt az előny. A 34. percben Molnár és Gombás is 4-4 hibánál járt, a túloldalon pedig Lakatos kipontozódott.Percekig nem esett kosár, sok volt a hiba a nagy rohanásban mindkét oldalon, maradt a 10 pont körüli előny.

Két fiatalja, Ruják és Eilingsfeld ügyes megmozdulásaival a negyed közepén ismét a lélektani határon belülre került a Pécs.Meszlényi Robi időt kért, Kmézics pedig újra és elővette a zónát, amely ellen Donta szerzett előbb egy duplát, majd egy hármast is beemelt.

Ruják hármasával ismét 10-re jött fel a Pécs, Brooks bő másfél perccel a vége előtt kipontozódott, de amikor 67 másodiperccel a vége előtt Molnár Bandi büntetőivel 14 pontra nőtt a különbség, eldőlt a meccs.

A meccset kifejezetten jól kezdő csapatunk összességében a vártnál jóval biztosabban rajt-cél győzelmet aratott, s Kaposvár után második idegenbeli sikerét elérve a harmadik helyre jött föl a tabellán.

Kmézics Zorán: – A Sopron a játék minden elemében felülmúlt minket. Lassan játszottunk, ráadásula szezon során most először a csapat nem is harcolt, küzdött úgy, ahogy kellett volna.

Meszlényi Róbert: – Végig mi irányítottuk a játékot. Bár voltak hullámvölgyeink, a kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki lendített a csapaton. Teljesen megérdemelten nyertünk.

PVSK-Pannonpower – Soproni KC  74-90  (19-29, 21-23, 18-13, 16-25)
Pécs V: Győrffy, Frányó, Makovsky.

Pécs: Ceskovic 14/3, Lakatos,3/3 Bojovics 11/6, Eilingsfeld 7, Helbich 10. Cs: Hosszú 2, Vay 8, Czigler 2, RUJÁK 14/12, Boros 3.

Edző: Kmézics Zorán.

Sopron: RICHARDSON 23/6, BROOKS 18/6, MOLNÁR A. 16/3 SZABÓ ZS 10/6., KNIGHT 18/3. Cs: Pojbics 3/3, Gombás, Keresztes 2, Halmai.

Edző: Meszlényi Róbert.

sakc.hu