Sopron.info.hu

A netre kikerült videó alapján kutatta fel az osztrák rendőrség az ámokfutó kisbuszost

  2018 aug 23 / #hírek

A rendőrség egy, a közösség médiában terjedő videónak köszönhetően fogta meg azt az ámokfutó sofőrt, aki egy kilométeren belül többször is életveszélyesen vezetett. A videót szintén a B52-esen közlekedő autóból rögzítették, közvetlenül az őrülten közlekedő sátjeroszági furgon mögül.

Életveszélyes sofőr Szentmargitbánya közelében – Amokläufer auf B52 bei Sankt Margarethen

A rögzített klip tanulsága szerint Sankt Margarethen felől haladnak Trausdorf (Darázsfalu) irányába az autósok. A filmen látható fehér kisbusz sofőrje valóságos ámokfutást rendez az 52-es országúton, egy kilométeren belül többször halad a felezővonalon, tér át az ellenkező menetirányú sávba, úgy hogy abban autókat kényszerít lassításra.

Ahogyan arról a cyberpress.hu is beszámolt St. Margarethen (Szentmargitbánya) és a Trausdorf (Darázsfalu) között néhány héttel ezelőtt történt a kirívó közlekedési szituáció. A videó néhány nappal ezelőtt tűnt fel a közösségi hálón, első körben a Facebookon szerzett nagy népszerűséget. Az éjjel feltöltött videó kora reggelre már közel 500 megosztásnál járt, majd a feltöltője azt törölte. Ahogyan az osztrák rendőrség az APA állami hírügynökséggel közölte, a videó biztosan jelentősen hozzájárult a sikerükhöz. Így ismerték fel a rendszámtáblát is, így a stájer elkövetőt be tudták azonosítani.

A sofőr feltehetőleg szándékosan hajtott át a felezővonalon, hogy megijessze az ellenkező irányba közlekedő autó- és buszvezetőket. Ezeket ismétlődően eljátszotta majd, a videó végén azt látni, hogy az útpályáról lehalad, és az árok partjáról kormányozza vissza a furgont.

 

Bár a videofelvétel eredeti készítője nem, a Facebookon közzétevő személy kapcsolatba lépett a Burgenlandi Rendőrkapitánysággal a Facebookon keresztül, és megkérdezte, hogyan kell eljárni ilyen esetben. Elmondták, minden esetben azonnal értesíteni kell a hatóságot, és a jármű rendszámát is meg kell adni a pontos helyzet ismertetése mellett, azonban semmi esetben sem szabad nagy sebességgel követni a szabálytalankodót, és mindenképpen kihangosító segítségével tárcsázzunk.


%d blogger ezt szereti: