Sopron.info.hu

A nyelv,-érték

  2008 szept 27 / #csak úgy

A nyelv,-értékA nyelvtanulás egy nagyon összetett dolog. Mariann felvetett pár nagyon jó dolgot, ami megválaszolásra vár. Itt megint csak az ‘okosok’ kapják, kapnák a főszerepet! Kérdem én, ha nincs eredmény, miért nem változtatják meg a tantervet az Oktatási Minisztériumban? Már jól bevállt módszerekkel kéne oktatni Magyarországon. Sok tantárgyat lehetne megszeretettni a gyerekekkel!
Érdeklődéssel, idővel,szorgalommal,kreatívan és pozitívan kell ezelé a kihívás elé állni. A sulikban viszont meg van kötve a tanár keze. A nyelvvizsga fontossága is felmerült. Ez is egy érdekes dolog.

Volt középiskolában egy osztálytársam, akinek meg volt a nyelvvizsgája, mégis nagyon nehezére esett a beszéd. És akkor még finom voltam! Más, vizsga nélkül, szépen beszélt. Sajnos ma Magyarországon, vizsgákhoz kötnek mindent, nem pedig a gyakorlatbeli tudást mérik. Nyugodtan ajánlhatom külföldet!

A legcélszerűbb, legegyszerűbbé tett (a nyelvi közeg végett) megoldás. Persze, hogy fenn áll a veszélye annak, hogy túl jó is külhonba, és “eszem ágában sincs haza jönni!” Ez is benne van a pakliban, de nincs ezzel semmi baj. Tömeges jelenségtől, és
‘kiiürül Magyarországtól’ nem tartok.

Mindenhol jó, de legjobb otthon.

Egy, esetleg több nyelvvel gazdagabban tér haza, előbb-utóbb Hazánkfia.

kapcsolódó cikk: 18 szó