Sopron.info.hu

A pedagógusokat ünnepelték Sopronban: előadás és 55 éves jubileum

  2010 jún 18 / #helyi

Ünnepi előadásra várták a Pedagógusnap alkalmából a Soproni Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakóit és abból az alkalomból is, hogy fennállása 55. évfordulóját ünnepli az intézmény.

A Soproni Nyugdíjas Pedagógus Otthon jubileumi ünnepségét a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt-termében tartotta.
Osváth András az otthon vezetője fontosnak tartotta, hogy igazi ünneppé tegye az évfordulót. A személyes, szeretettel teli gondoskodás a lételeme kell hogy legyen minden olyan otthonnak, ahol idős embertársaink élnek, és az odafigyelésnek a közös ünnep is része.

A város nagyra becsüli és értékeli nyugdíjasait, akik egész életükkel, tapasztalatukkal a közösséget szolgálták, ezért is köszöntötte dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere az ünnepre egybegyűlteket.

A város első embere megköszönte a jelenlegi és volt pedagógusoknak, hogy életükkel azt a többgenerációs szolgálatot végzik, amit a nevelés jelent.
– A pedagógus nem szakmát gyakorol, hanem hivatást teljesít. Egy gyermek életében a növekedésében, fejlődésében, nevelésében résztvenni pedig az egyik legszebb hivatás – hangsúlyozta dr. Fodor Tamás.
Tichi László a fenntartó (OMSZI Nonprofit Kft.) nevében megköszönte a város támogatását, amelyben az idősek megbecsülése is visszatükröződik.
Szimbolikus jelentősége is lehet annak, hogy Sopronban, hogy két nyugdíjasotthon is egy-egy templomhoz kötődő épületben működik. A keresztény szellemiség szerint fontosak azok az értékek, amelyek a nevelésben, az istápolásban, a szociális gondoskodásban érvényesülnek.

Köszönet jár mindazoknak is ezen a napon, akik évtizedek során a gondoskodást az otthonban odaadással és önzetlenül gyakorolták, akik ezt a szellemiséget megőrizték. A embertársainkról való gondoskodás mindannyiunk felelőssége – tette hozzá a fenntartót képviselő ügyvezető igazgató.

A köszöntőket követően a nyugdíjas pedagógusok ajándékba a Turay Ida Színház társulatának előadását kapták, amelyben, többek között Bozsó József és lépett fel, továbbá a Szép szerelmem, Magyarország című zenés verses irodalmi összeállítással Nemcsák Károly és Tolcsvay László szerzett örömteli és emelkedett pillanatokat az ünnepelteknek.

nyugathir.hu