Sopron.info.hu

A SMAFC lányai győztek a Hepp-kupa első fordulóján

  2009 szept 18 / #sport

A SMAFC-NYME női kosárlabdacsapatának tagjai felemás előjelekkel készülődtek  az első ízben kiírt Hepp-kupa első fordulójára.

Az együttest és lelkes szurkolóit örömmel töltötte el, hogy két nagyon jó játékossal (Csontos Eszterrel és Radnóty Krisztinával) erősödött a játékoskeret. Ugyanakkor hiányzott a pályára lépők közül a betegséggel bajlódó István Linda, és a csapat formába hozása sem a tervezettek szerint alakult.

Az elmúlt időszakban két együttes is az utolsó pillanatban mondta vissza a felkészülési mérkőzést, így aztán a kék-fehérek edzésekkel készültek  a városi rangadóra, az elmúlt szezon NBI/A és NBI/B csoportos bajnoka ellen. Az MKB-Euroleasing II. csapata felett végül 79 : 49 arányban győzedelmeskedtek az egyetemisták.

A csapatok nehezen lendültek bele a támadójátékba. Öt perc eltelte után is csak 5:3-at mutatott az eredményjelző. Az első negyed utolsó két percében egy 9:3-as rohammal lépett meg a SMAFC együttese.. A második negyedben már pontosabban szőtték és fejezték be támadásaikat a kék-fehérek, így sikerült biztos előnyre szert tenniük a félidőre.

A harmadik negyed újra nagy csatát hozott, ám a záró tízpercben egy 12:0-as négy perccel a SMAFC-os lányok végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát.

A végén már egy-egy látványos támadásbefejezés is sikerült, amelyet vastapssal jutalmazott a nagyérdemű.

Hepp-kupa 1. forduló: Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

SMAFC-NYME – MKB-Euroleasing II. 79:49 (18:12, 22:14, 17:14, 22:9)

V.: Boros Tamás, Kulcsár Tibor

SMAFC: Dávid 3, Farkas 10, Csontos 14, Kerékgyártó 9, Radnóty 4. Cs.: Klemencsics 11/3, Horváth 11/3, Tóth 6, Katona 5, Takáts 4, Hanzséros 2, Zottl

MKB: Czinder 8/6, Böröndy 5/3, Vágvölgyi 11, Németh 13, Licskai 2. Cs.: Bognár 6, Hegedűs 2, Doncsecs 2, Hoffer, Czérna, Brenner
A SMAFC lányai győztek a Hepp-kupa első fordulóján

A SMAFC lányai győztek a Hepp-kupa első fordulóján