Sopron.info.hu

A SMAFC-os lányok ismét megverték a Darazsakat

  2008 dec 23 / #sport

Bravúros győzelem – két hosszabbítással Az elmúlt hat hónap rengeteg munkájának, az edzői hozzáértésnek, a szívvel-lélekkel történő játéknak köszönhetően különleges karácsonyi ajándékban részesült december 21-én a SMAFC-NYME serdülő kosárlabdacsapata.

Az egyetem utánpótlásegyüttesének lányai Palkovits Tamás vezetésével az alapszakaszban immár másodszor arattak bravúros győzelmet a Soproni Darazsak/A csapatán. Az első mérkőzést november 8-án 69-59-re hazai pályán nyerték a SMAFC serdülői, a visszavágót – rendkívüli küzdelemben, két hosszabbítással – 90-89-re az ellenfél vendégszeretetét élvezve.

Bár a SMAFC-os lányok közül betegség miatt hiányzik Böcskei Nikolett és Kutasi Dóra, s Cserpes Fanni, Kisréti Bianka és Németh Enikő sem teljesen egészséges, a lányok a mérkőzés elejétől keményen küzdenek a Darazsak ellen. Az első SMAFC-pontok után nagy a taktizásás a zöld-sárgáknál: Böröndy Vivien mégiscsak ebben az ötösbe kerül, Cirják Szilvia edző munkáját pedig tanácsaival immár Juray Balázs és Hollósi Anna is segíti.

Hiába.

Az első negyedet 14:11-re Palkovits Tamás lányai nyerik. A 18. percben egyenlő az állás, aztán a következő néhány percben a Darazsaknak megy jobban a játék. A második negyed végén 34:22-re ők vezetnek. A 33. perctől őrült dobópárbaj kezdődik, amelyből a SMAFC-os Préger Laurának köszönhetően a kék-fehérek kerülnek ki győztesen, ám ekkor még mindig 3 pont a hazaiak előnye. (A csoportelsőséghez a SMAFC-NYME csapatának 10-nél kevesebb pontkülönbség is elég, de mindenki pontosan tudta, hogy itt ennél többről van szó.)

Már csak pillanatok vannak hátra a mérkőzésből. A hangulat a nézőtéren is csodálatos, a szurkolók tombolnak, a lányok feszülten koncentrálnak! Laura elindul, faultolják, de ezzel együtt is bedobja a kosarat. A mérkőzésidő lejárt, de hátra van még egy büntető. Óráknak tűnnek a másodpercek, a nézők állva drukkolnak. A büntető bemegy, a mérkőzés döntetlen, jön a hosszabítás.

Ez is döntetlennel végződik: a Darazsaknál Cipek Dóri harcol keményen, a kék-fehéreknél változatlanul Préger Laura küzd a csapatért. Kezdődik az újabb hosszabítás: az első három percben a Darazsak vezetnek 3 ponttal, majd Laura bedob két büntetőt, de a következő támadásnál nem bírja tovább: mindkét lába begörcsöl, le kell vinni a pályáról. Nem is csoda, az eltelt 39 perc alatt 67 pontot dobott!

Egy perc van hátra a mérkőzésből, s 1 ponttal vezetnek a zöld-sárgák. A SMAFC-nál már kipontozódott Németh Enikő, Kálmán Enikő és Cserpes Fanni is, a Darazsaknál Böröndy Vivien. Vészesen peregnek a másodpercek, végül a kék-fehéreknél a mindent eldöntő labda, Uzsoki Piroska passzolja Szeder Dórinak, aki 4 méterről bedobja.

A végeredmény: 90-89.
A SMAFC serdülő kosárlabdacsapata idegenben, hihetetlen küzdelemben megőrizte csoportelsőségét: 10 mérkőzésből 10 győzelmet szereztek. A Darazsak 8 győzelemmel és 2 – a SMAFC-tól szerzett – vereséggel a második helyen állnak.

Soproni Darazsak/A – SMAFC-NYME 89:90 (11:14, 23:8, 17:16, 17:30, 16:16, 5:6)
Darazsak: Cipek 37, Böröndy 23/9, Németh 16, Klajkó 5, Hadarics 5, Molnár 3, Horváth, Artner, Dolmány, Milchram, Wenninger.
SMAFC: Préger 67/3, Cserpes 6, Kálmán E. 6, Uzsoki 4, Szeder 2, Németh 2, Bálint 2, Kisréti 1, Takács, Kálmán P., Major, Lantos.