Sopron.info.hu

A sopronbánfalvi pálos kolostort ajánlja a turistáknak az osztrák Kurier

  2011 márc 31 / #helyi

A Magyar Turizmus Zrt. sikeres tanulmányútja alapján Ausztria egyik legolvasottabb napilapja, március 27-i hétvégi számában exkluzív összeállításban számolt be arról, hogy Magyarország páratlan szolgáltatásokkal várja a lelki egészséget és harmóniát kereső igényes turistákat.

Az osztrák Kurier színes utazási melléklete kétoldalas terjedelemben, részletekbe menő aprólékossággal mutatja be a Győr-Moson-Sopron megyei, Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostort (www.banfalvakolostor.hu) és a köréje épülő újszerű szolgáltatásokat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

A márciusban szállodaként megnyitó, teljesen felújított egykori kolostor vendégei a szerzetesek meditatív szellemiségét 21. századi körülmények között élhetik át. Az egykori szerzetesi cellákból utánozhatatlan karakterű szállodai lakóhelyiségek jöttek létre, s a kolostor éttermének kiemelkedő színvonalú, kifinomult gasztronómiai kínálata szintén a vendégek belső békéjének és harmóniájának elérését segíti.

Az MT Zrt. az elmúlt időszakban már több tanulmányutat is szervezett osztrák újságírók és kolostorok egyházi képviselői számára, valamint közös kiadványok elkészítésében segédkezik. Az együttműködés célja: minél több világi turista számára lehetővé tenni a szakrális helyek megismertetését, illetve a pihenéshez a testi-lelki felüdülés teljes spektrumában alternatívát kínálni a „közönséges” szálláshelyek és turisztikai attrakciók mellett. Európa nyugati felében a lassú turizmus (slow tourism) reneszánszát éli, amely a stresszes mindennapoktól elszakadva biztosít szellemi és lelki szempontból is felejthetetlen élményeket a turistáknak. Ausztriában ugyancsak nagy népszerűségnek örvend és divatos a turizmus ezen új irányzata, amely tökéletesen beleillik az MT Zrt. kommunikációs stratégiájába, amely az egészségturizmusra fókuszál.

A hétvégéken 800 ezres olvasótáborral rendelkező osztrák Kurier-ban megjelent cikk médiaértéke, mintegy 25 ezer euró, közel 7 millió forint. A sopronbánfalvai tanulmányúton az osztrák sajtót a Kurier mellett többek között olyan neves és nagy presztízsű lapok képviselték, mint például a Wiener Zeitung, a legnagyobb katolikus napilap, a der Sonntag, illetve a legjelentősebb klasszikus bécsi rádióadó, a Radio Stephansdom. Az Ausztriából érkező delegációban helyet kaptak még a Klösterreich kulturális- és turisztikai egyesület képviselői, valamint Ausztria piacvezető szemináriumszervező cégének az igazgatója.
A Magyarországra érkező osztrák turisták közel 20 százaléka kulturális motivációval érkezik, s ezen belül mintegy 10 százalékra tehető a kifejezetten egyházi, vallási hajtóerővel bíró utazások aránya. Éppen ezért, a Magyar Turizmus Zrt. osztrák külképviselete kiemelt figyelmet szentel a kulturális és vallási témán alapuló turizmus Ausztria és Magyarország közötti előmozdítására.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

nyugathir.hu