Sopron.info.hu

A soproni profi futball utolsó napja

  2008 jún 18 / #helyi

A soproni profi futball utolsó napjaMa 17 órára rendkívüli közgyűlés keretén belül a képviselőtestületnek arról kellett volna szavaznia, hogy 3 éven keresztül évi 35 millió Ft + Áfa összeget fizetve a ZTE FC NBII-be feljutott csapata játsszon a soproni Városi Stadionban. A szerződésben a “soproniasságra” utaló egyetlen pont sem volt (önkormányzati forrásunk szerint), így lényegében a tavaszi REAC szerződést másolta le a T. Előterjesztő.

Ez a “B” alternatíva a Dunaújváros FC telephelyáthelyzésének meghiúsulása esetén lett volna megoldási lehetőség, de minimum olyan feltételekkel, amelyek az újváros projektnél is kitételek lettek volna ( Sopron FC név,piros-fehér színek, soproni fiatalok szerepeltetése, állandó jelenlét Sopronba, az SC Sopron és SVSE játékosaira való építkezés, soproni menedzsment stb.).

A ma előterjesztett javaslatban azonban ilyen feltételeknek nyoma sem volt, a képviselők az előterjesztést egyébként a délelőtti órákban kapták meg, így értelmezni nem volt sok idejük… A nyílt közgyűlésre az aláírásgyűjtő íveket – a Dunaújváros telephely-áthelyezésével kapcsolatos Sopron FC létrehozásáról szóló – aláíró szurkolók (több mint 1400 gyűlt össze végül) is nagy számbankilátogattak és döbbenten hallgatták a felvázolt ZTE lehetőséget.

A közgyűlés elé egyébként kizárólag a ZTE-vel kapcsolatos pont került előterjesztésre, a dunaújvárosi lehetőség nem. Így a szavazás után – 10 igen, 9 nem – , mellyel a közgyűlés az előterjesztés elutasítása mellett döntött, az ülést berekesztették. Ami egyben azt is jelenti, hogy ki tudja milyen hosszú ideig nem lesz legalább NBII-es csapata a városnak…

A soproni profi futball utolsó napjaTalán végre el kellene gondolkodnia a városvezetésnek a több éve küszködő SVSE talpraállításában (a rémhírekkel ellentétben egy NBII-re reálisan ácsingozó csapatnak a jelenlegi büdzsén kívül 20-25 millió forint kellene) és a GYSEV vezérkarával is megértetni, hogy ez közös városi ügy, sok száz és ezer ember szórakoztatása és rengeteg gyerek sportolási lehetősége. Faramuci helyzet, de az egy éves sorozatos önkormányzati bakik (vagy inkább nemtörődömség) után ma a sok rossz közül a legjobb döntés született, mégha ez a soproni foci végét is jelentette is.