Sopron.info.hu

A Soproni sÖrdögök Kecskeméten nyertek

  2007 okt 28 / #lapszemle

Kosárlabda, férfi NB I: a Soproni sÖrdögök Kecskeméten nyertekA férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában Kecskeméten, a házgazda Univer KSE ellen nyertek nyolc ponttal a Soproni sÖrdögök. A találkozó első negyedét hat, a másodikat négy ponttal nyerték a hazai pályán mindenképpen esélyesebb kecskemétiek, akik tízpontos előnyük tudatában különösebb izgalom nélkül várhatták a folytatást.

A harmadik negyedben azonban a vendégek összekapták magukat, elsősorban remek védekezésüknek köszönhetően hét pontot le tudtak dolgozni hátrányukból, majd lendületük a záró etapra is kitartott, amelyben tizenegy pontot vertek a hazaiakra, megfordítva így a mérkőzést.

Az Univer két remek sikerrel kezdte a szezont – idegenben verték a Paksot, hazai pályán a Pécset -, de két váratlan vereséggel folytatták bajnoki szereplésüket. Előbb a MAFC otthonában kaptak ki, majd most a soproniak bizonyultak jobbnak náluk.

A sÖrdögök Pécsen vereséggel nyitották a bajnokságot, de a folytatásban otthon a MAFC ellen tudtak nyerni, majd Szolnokon verték a címvédőt, hogy ezúttal Kecskeméten is győzni tudjanak.

NB I, FÉRFIAK, ÉLVONALBELI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG: ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ:

Univer KSE-Soproni sÖrdögök 79-87 (19-13, 24-20, 15-22, 21-32)

forrás:nso.hu