Sopron.info.hu

A soproniak a legszabályosabb autósok

  2009 okt 21 / #helyi

Egy új felmérés alapján Magyarországon Sopronban vezetnek a legbiztonságosabban az autósok. Van azért rossz hír is: átlagosan csak a közlekedők kétharmada tarja meg a lakott területen belül sebességkorlátozást.A Generali a Biztonságért Alapítvány pályázatot írt ki azokban a városokban, ahol 2007 óta sebességjelző berendezéseket telepített. A díjat és az 500 ezer forintos támogatást az a város kapta, ahol fél év alatt a jelzőberendezés mellett elhaladók leginkább betartották a sebességkorlátozást, illetve ahol az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) adatai alapján a városban mért közúti baleseti statisztikai adatok 2008 hasonló időszakához képest javuló tendenciát mutattak.

A nyertest összesen több mint 18 millió bemeneti adat feldolgozásával találták meg. Az elemzés során megdöbbentő adatok kerültek napvilágra: az 50 km/órás sebességhatárt csak az autósok 66,2 százaléka tartotta be, 37 ezer alkalommal a járművek 90-100 km-es sebességgel söpörtek el a táblák mellett, több mint 42 ezer esetben pedig 100 km/óránál is gyorsabban hajtottak a vezetők.

A végső eredmények szerint a legszelídebben Sopronban vezettek, így most leghűségesebb mellett a legbiztonságosabb város címet is megkapta, és természetesen a pénzjutalmat, amelyet a közlekedésbiztonság további javítására fordítanak majd.

A(z al)polgármester büszkén vette át az elismerést

A(z al)polgármester büszkén vette át az elismerést

“A sebességjelző-telepítések megkezdésekor nem is gondoltuk, hogy milyen összefogást és elismerést vált ki alapítványunk akciója. Szülők, iskolavezetők, tanárok, helyi lakosok gratulálnak nekünk, a rendőrség pedig folyamatos támogatásáról biztosít bennünket. Jó érzés, hogy tehetünk valamint, fel tudjuk hívni a figyelmet egy-egy problémára, és okosan jutalmazni is tudjuk a felelős állampolgári viselkedést. Ez a díj elsősorban a soproniakat, de velük együtt minden hazai autóst kötelez, hiszen a biztonságos közlekedés mindannyiunk felelőssége”

– nyilatkozta Papp-Váry Borbála, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője.

vezess.hu