Sopron.info.hu

A Testnevelési Egyetem kipipálva!

  2009 febr 28 / #sport

Ismét győzött a SMAFC női kosárlabdacsapata Új kabalával, egy óriásmacival készülődött a SMAFC női kosárlabdacsapata, a TFSE elleni február 27-i bajnoki mérkőzésre. Mindkét együttes nagyon fogadkozott, de mindkét csapatban volt egy-egy játékos, akik különösen.

Két soproni testvér most először ellenfélként állt szemben egymással. Katona Luca, az idősebb a SMAFC-ban, Katona Szidónia (korosztályos válogatott) most éppen a TFSE színeiben, egyébként a BEAC-ban dobálja a kosarakat.

Az izgalmas mérkőzésen végül Luca csapata győzedelmeskedett 88 : 66-ra.

A mérkőzés első tíz perce személy szerint Szidinek, de csapatban a SMAFC-nak sikerült jobban. A kék-fehérek megfontoltabban játszottak, a TFSE pedig megpróbált a szokásosnál is nagyobb iramot diktálni.

Mindkét taktika részsikereket hozott a csapatoknak, és hárompontos hazai vezetést az első negyed után. A második negyedben Luca kezdett jobban, és a SMAFC női kosárlabdacsapata „megugrott” kilenc ponttal. Ekkor azonban center poszton a TF-s Magyar gyűjtött be a gyűrűről lecsorgott labdákat, és dobott belőle pontokat. (41:39) Ám az ezt követő időkérés után, az utolsó két percet 7:0-ra a soproniak nyerték meg, így 9 pontos előnyt szereztek a szünetre.
A második játékrész szenzációsan kezdődött hazai részről, hiszen újabb három perc alatt nem kaptak kosarat a kék-fehérek, míg közben 10 pontot dobtak.

Ezzel egy időben a lelátó is megélénkült, zúgott a “Hajrá SMAFC!” A 27. percre eldőlni látszott a találkozó, hiszen már 69:45-öt mutatott az eredményjelző tábla. Ezután mindkét csapat sokat cserélt, és többféle támadást és védekezési variációt próbált ki.

A vendégek még egy utolsó nagy hajrát is nyitottak a negyedik negyedben, hátha a hazaiakhoz közelebb tudnak kerülni, de ez már érdemben nem változtatott a mérkőzés végeredményén.

SMAFC-NYME-TFSE 88:66 (25:22, 23:17, 26:12, 14:15)
SMAFC: Dávid V. 4, Horváth M. 10/3, Farkas P. 12/6, Kerékgyártó D. 5, István L. 13. Cs.: Fejes K. 14/3, Katona L. 12/3, Klemencsics N. 10, Tóth A. 4, Hanzséros M. 2, Zottl V. 2, Takáts A.
Gróf M. 14, Guti A. 2, Katona Sz. 19/6, Magyar B. 1, Kovács N. 8. Cs.: Sándor N. 12, Németh A. 5/3, Fekete F. 3/3, Szabó D. 2, Németh K., Rozsics L.