Sopron.info.hu

A tranzitban mi nyertük a csatát

  2010 nov 17 / #sport

Csapatunk már túl van az első edzésen az Urál menti Jekatyerinburgban, ahova kissé kalandos körülmények közepette vezetett utunk.

Mint ismeretes, már a hétfő délelőtti edzés után elindultunk. A bécsi reptéren csatlakozott hozzánk Angel, aki a Louisville Egyetem csarnokavatójának díszvendégeként töltötte hazájában a hétvégét, melynek keretében visszavonultatták a mezét.
Moszkváig minden zökkenőmentesen haladt, ott azonban az átszálláskor fennakadt a rostán vezetőedzőnk, Székely Norbert és két amerikai légiósunk, Amber és Angel, akiknek a vízumait nem találták teljesen rendben a helyi hatóságok. Este 10 óra körül járt már az idő Moszkvában, amikor még az is benne volt a pakliban, hogy hármójukat kitoloncolják az országból. Míg Norbiék az első kisebb csatájukat vívták orosz földön, a csapat további része a váróban találkozott Jelena Milovanoviccsal, aki meglátogatta egykori csapattársait. Jeca, mint elmondta jól érzi magát az orosz világvárosban, de hiányoznak neki a soproni barátok, a családias légkör. Kérte, hogy adjuk át üdvözletét a soproniaknak!
Közben megenyhültek a helyi erők, így végül Norbi, Amber és Angel is folytathatta útját. Az első csatát tehát megnyertük!
A hajnali órákban – magyar idő szerint este 11 órakor – érkeztünk meg Jekatyerinburgba, ahol a korábbi évek során már bevált program mentén haladtunk. Ez azt jelenti, hogy a négy órás időeltolódás minél egyszerűbb leküzdése céljából nem álltunk át, hanem az itthoni időrendet követtük. Volt is nagy csodálkozás a szálloda vendégei között, amikor helyi idő szerint délután kettőkor elfogyasztottuk reggelinket!
Délután csendespihenőt vezényelt a szakvezetés a lányoknak, este pedig következhetett az edzés. A csarnokban összefutottunk a Jeka edzőjével Gundars Vetrával, aki már régi ismerősként üdvözölt minket, és gratulált a jól megérdemelt Euroliga rajtunkhoz. Az edzés ugyan elég álmosra sikeredett, de remélhetőleg holnap már jóval frissebb állapotban vesszük fel a harcot a Jeka sztárjai ellen. A magyar idő szerint délután három órakor kezdődő mérkőzésen még az orosz hatóságoknál is keményebb ellenállásra számíthat csapatunk.

wb-sopron.com