Sopron.info.hu

A Vasút lelke

  2009 máj 02 / #sport

Edzőnk után kapusedzőnkről is kiderült, hogy aktív játékos volt annak idején. Mozsolits Jenő azonban nem akármilyen kapus volt. Neve egybeforrt az SVSE-vel. Göndöcs Tibi bácsi segített a cikk összerakásában.

„Az SVSE edzője voltam, Babos Laci volt akkor a szakosztály vezető, amikor a csapat kapust keresett. A Vasas akkor éppen a megszűnés felé gyalogolt, és mondták nekünk, hogy azt a fiatal srác próbáljuk ki. Elmentem és elhoztam az igazolását. Így került hozzánk a Mozsó.

Szeretett edzeni, vagy előbb jött és Varga Alfréd bácsival gyakorolták a kapusfeladatokat, vagy edzés után maradt még a többiek után, hogy eddzen. Rettentő jó képességű kapus volt. Szokták mondani a csapatépítésnél: Végy egy jó kapust! Ez nálunk megvolt. Talán ennek köszönhető, hogy abban az időben olyan sikeresek voltunk!

Igazi csapatember volt. Sok évig ő volt a csapat kapitánya. Olyan figura volt, ha kellett ő volt a másodedző. Segített ahol tudott, sok esetben hátán vitte a csapatot. Nagyon szeretett nyerni, és mindent meg is tett a győzelemért,és a csapatért!

Később aztán, aktív pályafutása után sem hagyta el a klubot. Először az ifiket edzette. Nagyon jó kis csapata volt, és szép eredményeket értek el!

Aztán a felnőtt csapatnál is megpróbálták bevetni, de a régi idők futball légköre már nem ugyanaz napjainkban. A nagybetűs futballhoz szükséges feltételek nem voltak adottak, ilyen lehetőségek nélkül pedig nehéz bármit is elérni…”

Köszönjük Göndöcs Tibi bácsi segítségét! Megjegyezzük, hogy Mozsó akkor is elvállalta az edző pozíciót, amikor nem volt éppen rózsás a helyzet. Ezt egy olyan szintű klubszeretettel lehet megmagyarázni, ami már régen kihalt a labdarúgásból. De Mozsolits Jenő esetében mégsem!

Napjainkban pedig szűnhetetlen lelkesedéssel ő az Vasút csapatának lelke! Függetlenül attól, hogy lyukasórában délelőtt, vagy edzés után, esetleg pihenőnapon látogatom meg a sporttelepet, Őt mindig ott találom, és dolgozik, hogy a csapatnak jobb legyen.

Azt hiszem, sokat kell még fejlődnünk, hogy a nyomába érhessünk!