Sopron.info.hu

A végén veszítettük el

  2009 dec 21 / #csak úgy

Az előző hetek remek eredményei, néhány idegeneli bravúrja után reménykedve utazott el csapatunk Nyíregyházára az idei év utolsó bajnoki mérkőzésére. Az ország keleti végében lejátszott mérkőzés azonban sajnos úgy nem sikerült, ahogy reméltük

Harminc percen át nem volt semmi probléma, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, az utolsó negyed előtt 10 pontos hátrányt ledolgozva nálunk volt az előny. Lehet mondani, hogy volt két-három vitatható ítélet, de nem ezért maradt alul a társaság, hanem mert a záró ben kritikus helyzetekben a mi játékosaink hibáztak, a nyíregyháziaknak pedig nem remegett a kezük. utolsó

Matt Knight ezúttal is kitett magáért, ausztrál centerünkön a legkevésbé sem múlt a vereség, 25 pontot és 8 lepattanót szerzett. Érthetően elég lehangoltan értékelt: “Az utolsó negyed előtt még vezettünk, aztán nem tudom,mi történt. Szörnyű volt a befejező negyed, szerintem ebben a bajnokságban annira rosszul,mint akkor még nem játszottunk. Molnár Bandi a második félidőben remekelt, főszerepet vállalt abban, hogy aharmadik negyedben mínusz tízről fordítani tudtunk: “Egyértelmű,hogy csakmagunkat okolhatjuka vereségért, pedig lélektanilag kedvező helyzetből kezdtük a negyedik negyedet. Azt gondoltam,azok után, hogy tíz pontos hátrányról megfordítottuk a meccset nyerni tudunk. Nem sikerült, a végjátékban sokat hibáztunk, s ezt kihasználta ellenfelünk.”

Edzőnk, Meszlényi Róbert is többre, jobbra számított. A szakvezető szerint sok múlt azon, hogy két amerikai játékosunk teljesítménye valamelyest elmaradt attól, amit az előző fordulókban nyújtottak.

“Nem tudom,lehet, hogy gondolatban már Amerikában járt a két játékos. David kevesebbet vállalt, jóval passzívabbnak tűnt, mint korábban, Donta pedig ezúttal nem tudott ritmust adni a játékunknak.

Ehhez járultak a végjátékban az eladott labdák, valamint az, hogy kiélezett helyzetekben a nyíregyháziak bedobtak egy-két triplát, nálunk pedig kimaradtak a távoli dobások, amelyek ezen a meccsen amúgy sem nagyon mentek.”

sakc.hu