Sopron.info.hu

A világ legjobbjai ellen!

  2009 szept 04 / #sport

Óriási megtiszteltetés érte klubunkat! A világ leggazdagabb, és az előttünk álló szezonra a legerősebb játékosállománnyal rendelkező orosz szuper klub, a Jekatyerinburg meghívására,

október 9-11. között négyes tornán veszünk részt az Urál menti megapoliszban olyan csapatok társaságában, mely alapján nyugodtan kijelenthetjük, klubunk történetének legrangosabb tornáján vehetünk részt.

“Azért vállaljuk ezt a hihetetlenül megterhelő, hosszú utazást, mivel a távoli Szibériában megmérkőzhetünk a WNBA szezon zárultával összeálló Olimpiai-bajnok USA Dream Teammel!

Ennek a mérkõzésnek a lejátszásáért pedig készek vagyunk akár a világ végére is elmenni.” – vágott bele a felettébb hízelgő meghívás részletezésébe Török Zoltán ügyvezetõ-igazgatónk.

A negyedik résztvevő az Euroliga csoportunk favoritjának kikiáltott cseh Prága lesz. Nem lesz könnyű dolgunk a bombaerős tornán, melyre a tavalyi FINAL4 szereplésünk, és Török Zoltán ügyvezetőnk, Gundars Vetrához, a Jekatyerinburg vezetőedzőjéhez fűződő jó kapcsolatának köszönhetően nyertünk meghívást. Adódik a kérdés, mennyire illeszkedik ez a torna a bajnoki menetrendünkbe, az Euroligára való felkészülésre.

“Ez a hármas mérkőzés-sorozat 18 nappal előzi meg az Euroliga rajtját, mely úgy gondolom, még segíti is a felkészülésünket. – folytatja ügyvezetőnk. – Olyan csapatok ellen mérhetjük le, hol is tartunk, melyeknél magasabb szinten nem űzik ezt a sportágat.

Természetesen volt bennünk egy kis kérdőjel, de ezt Székely Norbert vezetőedzővel nagyon hamar elhessegettük. Csak ismételni tudom önmagam. Az USA Dream Team ellen pályára lépni mind klubunknak, mind játékosainknak akkora kihívás, lehetőség, megtiszteltetés, melyért bárhova a világon képesek vagyunk elmenni!”

Egy orosz túra esetén a költségek sem mellékesek.

“Ezúttal nekünk ez egy fillérünkbe sem fog kerülni! A torna teljes költségvetését, beleértve a repülő-jegyeket is, az orosz házigazda állja!”

Ennek megfelelően a bajnoki menetrendünk is változik. A Szekszárd elleni idegenbeli mérkőzésünket szeretnénk még az elutazás elött, a hét elején lejátszani.

wb-sopron.com