Sopron.info.hu

A VOLT nyitja a fesztiválszezont

  2008 márc 20 / #Volt Fesztivál 2008

A VOLT nyitja a fesztiválszezontMindenütt jó, de legjobb Sopron! Július első hétvégéjén az idei évben is a Soproni VOLT Fesztivál nyitja a nyári fesztiválszezont. Magyarország legkedveltebb és legváltozatosabb vidéki fesztiválján négy nap alatt közel 250 programmal: zenekarokkal, dj-kkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal találkozhatnak a vendégek.
Bár a „line up” még korántsem mondható teljesnek, a szervezők ígérete szerint a VOLT Fesztivál valamennyi nagyobb színpadán naponta több világsztár is tiszteletét teszi majd. Közülük közel húsz fellépő neve máris publikus. Folytatás hamarosan!

Július 2-től négy napon át ismét Sopron ad otthont a VOLT Fesztiválnak, amely 15 éve garantál tartalmas és minőségi kikapcsolódást az ország számos régióiból érkező és a külföldi vendégeknek egyaránt. Bár a nagyszínpados „headliner“ fellépők közül többekkel még zajlanak a tárgyalások, számos „nagy név” részvétele máris biztosra vehető.

Elsöprő hangulatú balkáni bulit ígér a GORAN BREGOVIC WEDDING AND FUNERAL BAND a VOLT nagyszínpadán. A Kusturica-filmeken nevelkedett nagyérdemű számára bizonyára nem kell bemutatni Goran Bregovic feledhetetlen hangulatú koncertjeit.

Szintén a balkáni virtus jellemzi a SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR produkcióját, amely ma a legjelentősebb európai fesztiválok keresett „árucikke”. És még mindig világzene: Manu Chao állandó zenésztársa, ROY PACI személye egyértelmű garancia egy igazán lendületes és vidám koncertre..
Régóta vár a hazai közönség a DREADZONE dub-reggae-breakbeat-house elemekből építkező, mindent elsöprő élő produkciójára. Már nem kell sokat várni rájuk, hisz ők is fellépnek a VOLT nyitónapján!

Brit színekben érkezik Sopronba a punk rock nagy generációjának egyik legfontosabb bandája, az EXPLOITED és ugyanezen színpad nemzetközi palettáját gazdagítja majd a svéd CLAWFINGER csapata is, a hazai rockkerek színe-java mellett.

A lágyabb dallamok és a VOLT-ra jellemző fesztiválhangulat rajongói számára jó hír, hogy az idei VOLT-on új programmal mutatkozik be a legfinomabb francia csapat, a NOUVELLE VAGUE, és visszatér a garage-műfaj igazán bulis német mestere, FRANK POPP és zenekara is.
Az osztrák zenészpáros, RICHARD DORFMEISTER és RUPERT HUBER választása is a VOLT-ra esett: mindössze néhány európai fesztiválfellépés mellett itt mutatják be a TOSCA élő változatát, melyet Dorfmeister DJ-szettje követ. Valódi csemege a műfaj kedvelői számára a RODNEY HUNTER & LIVE BAND koncertje, amely keretében a nemrég megjelent új albumot mutatják be az osztrák zenészek.

A nyolcvanas évek hangzásával kokettáló electro-trash műfaj, és persze napjaink tánczenéjének egyik legizgalmasabb és legdivatosabb figurája, a kanadai szupersztár, TIGA is bemutatkozik a soproni közönségnek.

A drum and bass híveit minden éjszaka több nagyágyú örvendezteti majd meg. Roni Size pár éve már emlékezetes szettet celebrált a VOLT-osoknak, idén azonban egy igazi élő, nagyzenekaros produkcióval érkezik a RONI SIZE REPRAZENT, ahogy HIGH CONTRAST, valamint MARKY és STAMINA MC produkciói révén ugyancsak zúzós estékre számíthatunk. Igazán eklektikus műfajkavalkád jellemzi LAYO & BUSHWACKA! munkásságát, teltházas táncparkettre számíthatunk a páros soproni fellépése idején is.

SENOR COCONUT és zenekara a VOLT-os koncert idejére sztárvendégként meghívta maguk mellé LOUIE AUSTEN-t, akivel nemrég közös kislemezt jelentettek meg, és akit tavaly a jelek szerint sikeresen tapsolt vissza a soproni közönség. Azok pedig, akik szeretik a profi zenebohócokat, mindenképp keressék SIRQUS ALFON feldolgozásokat bemutató performance-át.

Majdnem 20 név máris publikus a közel 250 fellépőt felvonultató programból, és még milyen messze a nyár! A szervezők azt ígérik: hamarosan jön a folytatás!

Jegyárak: VOLT Fesztivál bérlet: 14900 Ft, Kombinált bérlet (amely a Heineken Balaton Sound fesztiválra is érvényes): 29900 Ft.