Sopron.info.hu

A VOLTok VOLTja volt

  2006 júl 08 / #VOLT fesztivál Sopron

A VOLTok VOLTja voltSoha ennyi látogató, soha ennyi nemzetközi sztár és soha ilyen kevés eső nem volt még a VOLTok történetében. A tizennegyedik rendezvény négy, programokkal teli napját ötvenötezer látogató élvezte.

 


 
 10 színpadon 200 zenekar és Dj, köztük 20 nemzetközi sztár, továbbá színház, mozi, sport- és szabadidős programok, zsákban futás, szögbeverés és elmebajnokság is várta a 14. VOLT Fesztivál látogatóit.

A hazai fesztivál-élet egyik legjelesebb eseményén a funk-hiphoptól az őszinte rockig, a lounge zenétől a szinti-popig szinte minden zenei stílus képviseltette magát.
 
A VOLTok VOLTja volt A nyitónapon Kispálék csendes-ülős koncertje indította a fesztivált, de aznapra jutott szépszámmal hangos-állós koncert is. Így a VIVA Megawatt Színpadon nyomta – mások mellett – a Kalapács, a P.Mobil és a Beatrice. A Soproni Nagyszínpadon 25 éves jubileumi koncertjét adta a KFT. Felléptek az aktuális Megasztárok, s az év hangjának, Rúzsa Magdinak, a koncert után még egy bungee ugrásra is futotta.
 Miközben Zidane büntetőrúgása elütötte a portugálokat a világbajnoki cím esélyétől, Fenyő Miki rockandrolloztatta a közönséget. A japán klubélet jeles csapata, a Kyoto Jazz Massive fergeteges koncertet adott és a nyitónapon a Big City Life című aktuális sláger előadói, a Mattafix is elbűvölte rajongó közönséget.
 Második napon a Nagyszínpadra szintén jutott egy 25 éves jubileumi buli. A Moby Dick ünnepelt a VOLT Fesztiválon, majd jöttek Kispálék és itt az estét a Tankcsapda zárta, szépszámú közönség előtt. Persze a második napon volt egyéb látni-, és hallanivaló is, többek mellett: Pajor Tamás, Andy C. a djuice-Nokia Arénában, Deák Bill és Takáts Tamás a VIVA színpadán, bemutatkozott a TÁP színház és a Kisalföld buliszínpadon pedig a Csepregi Éva-Végvári Ádám duett dalolta az I Love You, You Love Me című örökbecsű slágert.
 A VOLT harmadik napja látogatói csúcsot döntött, 17.000 vendég volt aznap kíváncsi a programokra. A Nagyszínpadon az F. O. System adott exkluzív koncertet a VOLT közönségének, majd jött a várva-várt The Cult. A rocklegendát másodszor láthatta a hazai közönség. Korábbi koncertjüket tizenhárom évvel ezelőtt adták a Metallica vendégeként. Sokan azonban akkor lekésték a koncertet, mivel negyven perccel hamarabb csapott a húrok közé a banda és akik az eredeti műsorterv szerint érkeztek, azok már csak ennyit hallottak Ian Astburytől: „Good Bye, Budapest”. Most a soproni VOLT lehetőséget adott az elmaradt élmény pótlására.
 Akik nem feltétlen vágytak zenére, hallgathattak előadást a légkörben felgyülemlett szén-dioxidról, vagy akár az állatvilág rekordjairól.
 A VOLT zárónapján a Nagyszínpad Fun Lovin’ Criminals-szal és Pet Shop Boys-zal, a djuice-Nokia aréna az osztrák vokál-együttessel, a Bauchklangal valamint az amerikai techno legendás arcával Josh Wink-el búcsúztatja az idei fesztivált. És persze minden mással, ami szem-fülnek ingere.