Sopron.info.hu

A3-as meghosszabbítása: ha az osztrák falvak lakosain múlik, meg sem épül az út a magyar határig

  2018 máj 29 / #Cikkmix

Sok-sok éve téma Ausztriában is az A3-as autópálya bővítése Kelénpatak (Klingenbach) és a magyar határ irányába, most ez ügyben történt szóváltás az osztrák belpolitikai szereplők között is.

Hans Peter Doskozil (SPÖ), pénzügyekért, kultúráért és infrastruktúráért felelős tartományi tanácsos a május 29-i tartományi ülés kérdések óráján úgy felelt, ha az ASFINAG (állami autópálya fenntartó) nem foglalkozik a helyi önkormányzatok kívánalmaival és azok érveivel, vagyis ha azokkal nem fog megegyezni, akkor az A3-as autópálya meghosszabbítása mint napirenden lévő kérdés lekerül az asztalról.

A kérdést egyébként Regina Petrik (GRÜNEN) intézte, aki Großhöflein, Klingenbach, Müllendorf, Siegendorf, Wulkaprodersdorf és Zagersdorf községek lakóinak álláspontját terjesztette fel. Bár fontos gazdaságpolitikai projektnek tartja, azonban előbbre kívánja venni a helyi falvak polgárainak elképzeléseit. A mérleg két serpenyőjében számára a régió közlekedési fejlesztésének fellendítése és a helyi közösségek és az állampolgárok véleményének minél széleskörűbb bevonása. Úgy gondolja, középtávon ez utóbbi a szerencsésebb választás.

Hans Peter Doskozil januárban még úgy fogalmazott, napirenden van az út meghosszabbítása, minden követ megmozgatnak ez ügyben.

Forrás: ASFINAG

meinbezirk.at nyomán


%d blogger ezt szereti: