Sopron.info.hu

Adventi

  2007 dec 03 / #csak úgy

Adventi koszorú 2007Advent első vasárnapja idén december 02.–ra esik, ez az a nap mikor koszorúnkon az első gyertyánkat meggyújtjuk. Minden gyertya egy vasárnapot jelent a karácsonyig terjedő időszakban. Ez a nap az Egyházi év kezdete is.

A fenyőből készült koszorú viszonylag új jelenség Magyarországon. Ilyen tájt ha végig megyünk a városon szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb koszorúkkal találkozhatunk a virágboltok kirakataiban.

Persze mint mondani szokás „haladunk a korral”, szeretjük a modern színes új dolgokat kipróbálni, így persze ha pénztárcánk is engedi évről évre a nekünk divatosnak tűnő koszorút, vesszük meg. Én személy szerint szeretem, ha nem a műanyag dominál az asztali díszen minél több a természetes anyag rajt, annál jobban tetszik.

Adventi ajtódisz 2007Adventi ajtódisz 2007Adventi koszorú 2007

Az adventi házikó készítése is kapcsolódik az ünnephez, kartonlapból készült annyi ablaka volt ahány napból állt az Advent, és az ablakok mögött egy-egy bibliai idézet volt található. Mára ezt felváltotta az ádventi naptár, melynek ablakai mögött, már a kor, és a gyerekek igényeihez alkalmazkodva csoki található.

kapcsolódo cikk:

http://www.sopron.info.hu/2006/11/28/adventi-koszoru-keszitese/