Sopron.info.hu

A.J.Christian interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 szept 01 / #ezo

A.J.Christian interjúja a Sopron.info.hu-nakA.J.Christian íróval, spirituális előadóval, a Mit keresett ISTEN a nappalimban, a hálószobában, a Talen, a Teljesség ciklus, és számos sikerkönyv szerzőjével, Demuth János beszélget:Kedves Christian. Először is szeretném hálámat kifejezni, és megköszönni, hogy elfogadtad felkérésem, és válaszolsz kérdéseimre. Barátságunkra való tekintettel maradnék a tegeződésnél.

Többször jártál már városunkban előadást tartani, hogy érezted magad nálunk?

Remekül! Nem csak a város, de a környék is csodálatos.

Milyennek találtad, érezted a Soproni hallgatóságot?

Jó volt velük lenni. Tudod, a legtöbb előadásra járó “csak” kíváncsi. Ezzel szemben Sopronban a legtöbben már akarnak valamit az élettől és saját maguktól; jó volt látni azt a sok kereső embert, aki már nem másokat hibáztat, hanem cselekszik.

Mit gondolsz, mi jelenleg Magyarországon a fő testi-lelki-szellemi probléma, mely foglalkoztatja az embereket?

Nos, a fizikai problémák egyértelműen az életkörülmények – munka, pénz, lakás, stb. – köré csoportosulnak. Sajnos a létbizonytalanság olyan erős, hogy a legtöbb embert egyáltalán nem érdekli az egészsége – csak akkor, ha már valami fáj – nem érdekli az élete: annyira küzdenek egy félelmetes jövőkép ellen, hogy észre sem veszik a jelen lévő örömöket.

A lelki-szellemi problémák évezredek óta ugyan azok: félelem a halától, Istentől avagy a következő élettől… Ámbár lassan az emberek lelkébe, szellemébe is beszivárog a megfelelési kényszer és pénzhajhászás, amelybe a többség belekényszerül: ennek egyik jele a népbetegséggé váló depresszió.

Milyen megoldást tudsz tanácsolni, javasolni nekünk?

Első lépésben az őszinte életet. Ne foglakozz semmiféle tanítással, tanítóval, ezoterikussal vagy mesterrel. Élj, aztán meglátod, mi lesz. Második lépésben merülj bele abba a vallásba, szellemi iskolába vagy mesterbe, aki vonz, csak arra vigyázz, hogy te válasz, ne pedig a szüleid, a barátaid vagy egy olyan élethelyzet, amikor a sok probléma elől a szellemi útba menekülsz.

Harmadik lépésben pedig szállj el a választott iskolából, és megint csak élj, de immár azt az új embert, akivé váltál… Negyedik lépésben pedig mindent kezdj el előröl :-)

Melyik könyved a legnépszerűbb, és melyiknek a megírása volt számodra a legnagyobb kihívás?

Nos, a népszerűséget nehéz felmérni. A kiadók az eladások alapján állítják fel a rangsort, de azért ez a kérdés sokkal összetettebb… A legtöbben a “Mit keresett Isten a nappalimban?”, a “Mit keresett ISTEN a hálószobában?” és a “TALEN”-t olvassák, de a már valóban kereső, tudatos emberek körében népszerű a Teljesség ciklus is.
Igazából egyik könyv teremtését sem éltem meg kihívásként, élveztem, ahogy a sok-sok dimenzió megjelenik a papíron.

Várható-e mostanában új könyv megjelenése? Milyen témakörben?

Mostanában nem nagyon, valószínűleg jövőre, a téma pedig szakmai titok :-)

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Hamarosan komoly változások lesznek a Kárpát-medencében. Legyenek résen, hogy meglovagolhassák a hullámokat, de a nagy figyelés és keresés közepette nem felejtsenek el élni; valójában inkább vagyunk olyan szellemi lények, akik az anyagi életet gyakorolják, mint olyan anyagi lények, akik a szellemi élet titkait keresik.

Tisztelettel köszönöm szépen az interjút, és további sok sikert kívánok Neked.
Demuth János