Sopron.info.hu

Alma már a felnõtteknél is bizonyíthat!

  2009 júl 30 / #lapszemle

Csupán egy évet töltött számûzetésben U18-as válogatottunk, mely a júliusi izraeli B csoportos Európa-bajnokságot veretlenül zárta az elsõ helyen. A nemzeti csapat egyik meghatározó emberének számított ifjú tehetségünk, Németh Alma, aki az augusztusi felkészülést már a felnõttek között kezdi meg.

– Hogy alakult a felkészülésetek?

– Május 25-én kezdtük meg a közös munkát Balogh Judit irányításával. Napi kétszer három órás edzéssel készültünk, több helyszínen. Így edzõtáboroztunk Sopronban, Komlón, Nagykõrösön és Budapesten is, illetve Cegléden egy nemzetközi felkészülési tornán is részt vettünk, ahol már biztató jelek mutatkoztak meg. Nagyon jó társaság jött össze, sok-sok barátság kötõdött.

– Egyértelmûen a feljutást tûzték ki elétek?

– Igen, ez nem is lehetett kérdés! Vissza akartunk jutni a legjobbak közé!

– Az elõdöntõig elég könnyedén vettétek az akadályokat.

– Szerencsére a németek elleni elõdöntõig nem kellett izgulnunk. Jól játszottunk, könnyû gyõzelmeket arattunk. Az elõdöntõ már izgalmasra sikeredett, de hosszabbításban sikerült elérnünk célunkat a feljutást!

– A döntõ simának tûnt. Netán könnyebb volt, mint az elõdöntõ?

– Annyiban mindenképpen, hogy már nem volt rajtunk teher, a feljutás tudatával, felszabadultan játszhattunk. Ez végül torna gyõzelmet eredményezett. Nagyon boldogok voltunk, hogy veretlenül jutottunk fel az A csoportba.

– Neked, személy szerint hogy ment a játék?

– A kezdõ ötös tagjaként számítottak rám. Sok lehetõséget kaptam, mellyel úgy érzem éltem is.

– Hogy tetszett a helyszín, a rendezés?

– Az izraeli Eilat, mely nem mellékesen Sopron testvérvárosa, egy szép kisváros. Sajnos, a tengeralatti obszervatórium megtekintését leszámítva, csak este tudtunk körbenézni, lemenni a tengerpartra, a bazárba, mivel 37 fok körüli hõség uralkodott.

A csarnokban ehhez képest elég hideg volt. Ez a nagy hõmérséklet különbség elég szokatlan volt számunkra. Az EB végén egy sivatagban volt a záró ünnepély, mely nagyon hangulatos volt.

– Voltak szurkolók is?

– A mérkõzéseinken jó hangulat volt, egy közel 30 fõs kinn élõ magyar mag rendszeresen kilátogatott a találkozóinkra, lelkesen biztatva minket.

– Jó évet zártál. A Darazsaknál Te lettél az év utánpótlás játékosa, az augusztust pedig már a felnõttekkel kezded el.

– Nagyon örülök, hogy a felnõttek között is számítanak rám. Nagy kihívás lesz, igyekszem meghálálni a bizalmat!

wb-sopron.com