Sopron.info.hu

Amerikai centert igazol a Sopron

  2010 aug 17 / #sport

Sopron – Jonathan Jones és Anthony Dill is túl drága, ők biztosan nem lesznek a kék-fehérek játékosai.

A Soproni KC augusztus 2-án kezdte el az alapozást a következő szezonra. Szabó és Molnár jelenleg a válogatottal készül, a két amerikai, Brooks és Kelley pedig még nem érkezett meg a kék-fehérekhez. Meszlényi Róbert csapatából már csak egy center hiányzik.

– Egy jó center kiválasztásához az anyagiakon kívül türelem és szerencse is kell – mondta a BB1.hu-nak Bokor. Kiszemeltjeink már vannak, de nem fogjuk elkapkodni a döntést. Két lehetőségben gondolkodunk: vagy egy újoncot igazolunk, akinek sorsáról tesztelés után döntünk, vagy egy már európai tapasztalatokkal rendelkezőt szerződtetünk. Egyébként a pénztárcánk csak amerikai magasember igazolását engedi meg, ők ugyanis jóval olcsóbbak, mint az európaiak. Annyit elárulhatok, hogy olyan játékos nincs a kalapban, aki korábban megfordult már Magyarországon. Az utóbbi évek kimagaslót nyújtó játékosai – mint például Jonathan Jones vagy Anthony Dill – ugyanis mind nagyon drágák számunkra. Korábbi játékosunk, Matthew Knight pedig Ausztráliában pattogtat.

Az SKC első embere azt mondta, hamarosan ajánlatot tesznek egyik kiszemeltjüknek, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy csak augusztus végére lesz új centerük és ezzel teljes csapatuk.

bb1.hu