Sopron.info.hu

Ami fokozódhat az fokozódik is – Volt 3.0

  2006 júl 08 / #VOLT fesztivál Sopron

A mai napról sok szöveget ne várjál, mert máris késésben vagyok. Hajnali 2-kor jöttem el, miután lemerültek az akkuim, elfogytak a kártyáim. Pedig a hajnali tercia sátras bulit 5 körül még érdemes lett volna megvárni. Erről a Fesztiválról nem szabad hazamenni, mert mindig történik valami.

Ladánybenével nyitott a Nagyszínpad. Autentikus környezetben, tűző napon, közel 40 fokban nyomták a regit az építőtáborosok. Már csak a pálmafák hiányoztak, a tenger morajlásáról meg ne is beszéljünk. Ezen kívül teljes volt a raszta hangulat.

Nagyszínpad küzdőteri aszalódás után kalandvágyból bekanyarodtam a Viva sátorba. Cool Head Clean énekes kitette habtestét a rajongók legnagyobb örömére és együtt énekelték a Szeresd a testem baby sláger hevimetálosított változatát.

A sok mozgást a hőségben elkerülendő vissza a Nagyszínpadhoz. Emil Rulez. Hajós hozta a szokásos formáját a zenekar a kötelező számokat.

A dehidratálódást elkerülendő magamhoz vettem egy 270 forintos ampullát egy korsó sör formájában, műanyag pohárból. A kiszolgálás még a legnagyobb csúcsforgalom idején is piszok gyors. Csak annyit kell várni, amíg az éltető nedű elhagyja a csapoló króm csőrét és lassú folyamban elhelyezkedik a műanyag keretben, fejére helyezve kellemes, fehérjében dús habsapkáját.

Mire újra levegő került a poharamba, addigra a Nagyszínpadon már át is szereltek a Ghymesnek. Ez volt az egyetlen zenekar, ahol csinos konferanszié elmondta, hogy a következőkben mit is fogunk hallani és aki nem ismerné őket az tudja hová tenni az emlékeiben.

Lovas András fáradhatatlnul nyomta a három napban. Csendesülős, majd nagyszínpad, most pedig a Kiscsillag zenekarával lépett fel a Kisalföld színpadon. Egyik koncertről a másikra repülve, mint méhecske a virágos réten, lehetetlen a teljességre törekedni. Sokszor nem tudtam melyik ujjamat harapjam, melyik sátorba menjek koncertre. Ezzel nem csak én voltam így, mert az egyes helyszínek között folyamtos volt az mebertömeg áramlása. Ennek az áramlásnak szabott egy kis időre korlátot a szokásos Voltos zuhé. Ahogy azt már szerdán megírták az időjósok, hogy péntekre könnyű zápor várható, ez, mint a távírat precízen, pontosan meg is érkezett. Szűk egy órás loccs, elég volt ahhoz, hogy az enyhén lejtős terepet korcsolya pályává változtatta. Amikor szerdán azt mondtam, hogy sokan vannak, akkor csütörtökön már azt mondhattam, hogy egyre többen vagyunk, akkor pénteken már nyugodtan kijelenthetem, hogy ennyi embert életében nem látott még összesen a harkai plató.

Viva sátor. Lord. Fergetes siker, szóljon a rock, ha így akarod. Ráadásként mindenki térdre, kelettől nyugatig várnak a messzeségek, városok országút pora.

Vivából továbbszáltam, hogy eljussak a kéktóhoz a fák alatt. Beletettem a lábamat és rájöttem, hogy ez így jó. “Ez jó hely Vicuska itt megalszunk”, mondta Bornemissza Gergely az Egri Csilagokban. Én csak a Kistehén koncertre csöppentem be és ott ragadtam. Így lemaradtam Herbert Live sójáról, lemaradtam Neoról és már Karl Bartos ra sem jutottam be.

Előtte azért elértem a nagyszínpadon a fesztivál A buli egyik legnagyobb durranásának beharangozott Cult koncertjét. Fél óra késéssel, ahogy illik, kezdtek. A küzdőtér attól száradt fel, hogy tele volt rajongókkal. Nézdd el nekem, hogy nem írok bővebben a koncertekről, de ha ezt most nem fejezem be, akkor lemaradok a mai napról, ami pedig szerintem a Fesztivál csúcsa lesz. Majd nálam okosabb és értőbb emberek elmondják, hogy szakmailag és egyébként milyenek voltak az egyes koncertek. Inkább nézdd meg a képeket és nosztalgiázz, ah ott voltál, ha nem akkor meg csak csörögjön a nyálad a buli miatt. (Monitort tessék letörölni!)

Viva sátor újra. A tegnapi Bill után ma a blues másik hazai prominens képviselője Hobo szavalt. Itt a rocksátorban én a napot Ganxsta Zolle és Kartell társaságában zártam. Pedig még maradtam volna, de a képeket el kellett hoznom, hogy mára legyen belőle valami és átadjak Neked is valamit az ottani hangulatból. Mára ennyit, mert reülök a Fesztiválra újra, hogy még az utolsó csepp virágporig kiélvezzem és eltegyem magamnak télire, a következő Fesztiválig. (Addigra talán a hallásom is rendbejön)

Írjál nekünk, ha ottvoltál a Fesztiválon vagy szerettél volna ott lenni!

pocza