Sopron.info.hu

ARC-tárlat Sopronban: fotográfia hagyományos és más megközelítésből

  2010 szept 23 / #helyi

ARC címmel nyitotta meg negyedéves tárlatát a Soproni Fotóművészeti Kör. A szervezet már többször is bizonyította, hogy a fotográfia hagyományos bemutatása mellett szívesen mutatja meg annak más megközelítését is. A mostani tematikus kiállítás is ezt a vonalat követi.

A témát úgy szeretnék bemutatni, hogy érzékelhető legyen a fotográfia több, és más oldalról való megközelítése. A feldolgozáskor nemcsak a jól ismert és sok-sok fotón látott portrékat vették számba, hanem előnyben részesítették azokat a képeket, amelyek az arcot a fotón úgy ábrázolják, hogy ahhoz több jelentést is lehessen társítani. Így jöttek létre azok a képek, amelyek a téma különleges térbeli elhelyezésével, sokszorosításával, életlen ábrázolásával, esetleg más médiából történő leképezésével készültek.

Ezáltal változatos anyag jött össze, bizonyítván azt, hogy van létjogosultsága a fotográfia nem hagyományos oldalról való megközelítésének, és amiben a Soproni Fotóművészeti Kör otthon van. A kiállítás Sopronban a Central Park Cafe-ban látható.

nyugathir.hu