Sopron.info.hu

Átadták a Soproni Egyetem új kollégiumát

  2007 febr 15 / #helyi

PPP beruházásban épült fel a luxuskolesz – Bowling, mosoda, apartman 16 ezerért
 Átadták a Soproni Egyetem új, 401 férőhelyes kollégiumát. Az 1,6 milliárd forintos beruházásból épült korszerű, kétszobás, négyágyas apartmanokból álló épületegyüttes korábban nem tapasztalt kényelemmel és szolgáltatásokkal áll az új beköltözők rendelkezésére.

Átadták a Soproni Egyetem új kollégiumát A nyugat-európai színvonalú diákszálló PPP beruházásban, tehát magántőke bevonásával épülhetett fel, és ebben a konstrukcióban is működik. A beruházó az Európai Építő Zrt., mely cég egyben az ingatlant működtető vállalkozás, a Soproni Diákotthon Kft. tulajdonosa is.
 
 
 Az új kollégium négyszintes épületét február 8-án, csütörtökön adták át és 14-éig minden férőhelyet birtokba vettek a diákok. A kétszobás, négyágyas apartmanok mindegyikéhez stúdiókonyha és fürdőszoba tartozik. Az intézmény üzemeltetője gondoskodik a bútorokról, az ágyneműről, a függönyről, és mindezek mosásáról is. A személyes ruházat tisztítására az alagsorban amerikai rendszerű mosoda várja a lakókat, mindjárt a Bowling-pálya, a diákkocsma, a bolt, a szauna és az edzőterem mellett, bár ezek egy részét a harmadik lépcsőben, később adják át. Mindez nagyjából havi 16 ezer forintért jár a beköltözőknek, így nem csoda, hogy az új kollégiumra már az átadás előtt kiakaszthatták volna a „megtelt” táblát. Az épületegyütteshez egy 16 szobás – még építés alatt álló – szálloda is kapcsolódik, mely részben az egyetem vendégeinek (külföldi előadók, stb.) elhelyezését szolgálja, részben pedig turisztikai célokat.
 
 Mint a legtöbb PPP beruházás esetében, a szolgáltatói szerződés itt is 20 évre szól, melynek lejártával az egyetem döntheti el, milyen konstrukcióban kívánja a szállót tovább működtetni.