Sopron.info.hu

Az első fecskék a Volton

  2006 júl 05 / #VOLT fesztivál Sopron

Megérkeztek az első voltosok a kemping bejáratához. Még kis létszámban, de az otthonról hozott sörök és egymás társaságában sorakoznak, hevernek, dumálnak a bejáratot cerberusként örző biztonságiak előtt. A környéket az autósok előtt teljesen lezárták, parkolni legközelebba belvárosban lehet.

Ez azért túlzás, de a Voltra vezető utakon a szervezők ígérete szerint megállási tilalmat rendeltek el. Ez nem csak a táblák kihelyezését, hanem terelőszalagok kifeszítését is jelenti. Így még, ha a táblát figyelmen kívül is hagyja az autós, akkor sem tud megállni. A fesztiválra érkezőket a menetrend szerinti buszok, taxik, folyamatosan öntik a kempingbe. Az autóval érkezőknek, még a kijelölt parkolóban van hely, de ez véges. Becslésem szerint délután 3-ra megtellik ez a parkoló, így aki teheti az valóban busszal, taxival jöjjön a fesztiválra. A városba autóval érkezőknek is azt tudom javasolni, hogy hagyják a városban az autót és jöjjenek fel busszal vagy taxival. Sopron az autólopások szempontjából biztonságosnak mindható város, így nyugodtan ott lehet, hagyni bárhol az autót. Persze a fizetős és atiltó táblákat érdemes figyelembe venni, mert sem a szürkék sem a kékek nem veszik enyhító körülménynek a Voltos belépőt.

Akik most indulnak azoknak jó utat! Az időjárás előrejelzés szerint csak péntek estére várható égi áldás. A Volt idejére a szervezők beállították a Mátrixban a jóidőt, amit, ha valami vírus el nem kever, akkor hibátlanul le is fut.

pocza