Sopron.info.hu

Az IDE Sopronban

  2007 dec 10 / #kultúra

Az IDE SopronbanDecember 07.-én pénteken tartotta az MKB Arénában, a Irish Dance Experience tánc show fergeteges előadását. A műsorra nagy érdeklődéssel érkeztünk kísérőmmel, és mivel én nem tartozom a „táncos lábú” emberek közé bevallom, előítéletekkel érkeztem a helyszínre. Aztán a hangulatos, vérpezsdítő műsor láttán szerencsére hamar elszállt minden rossz előérzetem. A látványos előadás magyar motívumokat is tartalmazott, mely a soproni közönség sorai közt igen csak nagy tetszést aratott.

A 15 főből álló együttes két pár cipőt váltogatva adta elő produkcióját, a könnyű cipőben táncolt írttánc balett elemeket is tartalmaz, a nehéz cipős tánc, pedig az amerikai sztepphez hasonlítható pergő, hihetetlen gyorsaságú lábmozgást igényelt. A közönség kifejezte elismerését a zenekíséret nélküli szám láttán, ahol egy táncversenyszerű játékot láthattunk a két csoportra osztott táncosok között, a csapatok egymást gúnyolva bizonyították képességeiket.

Amit még érdemes megemlíteni az a vonósokból, dobosból álló zenekar, mely az előadások közötti szünetekben szórakoztatott, a dobos pár perces előadását soproni közönség óriási tapsvihara nyugtázta.

Ha valaki kedvet kapott az ír-tánc elsajátításához erre most lehetősége nyílhat, ugyanis Catherine Gallagher’s Sopronban is megnyitja tánciskoláját. Bővebb információ: http://www.irsztepp.hu oldalon található.

[gv data=”http://www.youtube.com/v/AP7H4fQVJQI”][/gv]