Sopron.info.hu

Az NB III-ban indulhat a Sopron

  2008 jan 04 / #lapszemle

forrás: NB1.hu Budapest, január 4., 19.51 Ha kizárják a csapatot, minden eredménye megmarad.  Mint arról beszámoltunk, az első fokú licencadó testület megvonta a Sopron licencét, de a csapat az írásbeli kézbesítés átvételétől számított 15 napon belül fellebbezhet. Ha így lesz, a másodfokú licencadó testület vizsgálja meg az ügyet, de ha a fellebbezést elutasítják, akkor kizárják az NB I-ből a csapatot.

Mindezt azért, mert a licenc elvesztésével éppen az élvonalbeli indulás jogát veszítené el. Ekkor két osztállyal lejjebb sorolják.
Mivel a Sopron az összes őszi mérkőzését lejátszotta, minden lejátszott meccse eredményét meghagynák, viszont tőlük levonják az összes pontot, és a tabella utolsó helyére rangsorolják őket. A csapat kizárásával mindössze annyi történne a tavasszal, hogy minden héten lenne egy szabadnapos csapat, amely 3-0-s gólkülönbséggel mérkőzés nélkül bezsebelné a három pontot.
Ha a soproni csapat elveszíti a licencét, akkor a játékosok egyoldalúan szerződést bonthatnak a klubbal, azaz automatikusan szabadon igazolhatóvá válnak. Ez egyébként akkor is így van, ha nem átigazolási időszakban történik a licencmegvonás.
A labdarúgók ugyanakkor polgári úton is beperelhetik a klubot, mivel a pénzügyi tartozásokkal a klub szerződésszegést követtek el.
(czp)

forrás: NB1.hu