Sopron.info.hu

Az SC. Sopron beadta nevezését a Győr-Moson-Sopron megyei férfi felnőtt labdarúgó bajnokságba

  2018 Júl 03 / #hírek

Köztudott, hogy a több mint 500 igazolt sportolói létszámmal rendelkező Sport Club Sopron felnőtt csapatát működtető gazdasági társaság, a Soproni Vasutas Futball Kft. (Soproni VSE) nem kapott amatőr licencet a 2018-2019-es bajnoki évre, alsóbb bajnokságba sem adta be nevezését, sőt megindult a gazdasági társaság felszámolása. – áll az utánpótlásnevelő klub közleményében, amelyben hozzáteszik: Látva a kialakult helyzetet azt a döntést hoztuk, hogy SC Sopron néven, saját jogon, férfi felnőtt csapatot nevezünk a Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgó bajnokságba, hisz egy utánpótlás-nevelő klub nem maradhat felnőtt csapat és cél nélkül! A jelenlegi helyzet legnagyobb áldozatai a gyerekek lehetnek, amelyet mi, mint egyesületi vezetők nem hagyhatunk!

Az SC Sopron mindig is fontosnak tartotta, hogy megfeleljen a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak, mind sportszakmai, mind pénzügyi szempontból. Sajnos, pont a klublicence előírása nem tette számunkra lehetővé, hogy saját jogon és néven felnőtt csapatot indíthassunk a megyei osztályban, pedig láttuk, hogy mind szakmai szempontból, mind szurkolói szempontból lenne rá igény. Többször fordultunk emiatt az NB II-es felnőtt csapatot működtető gazdasági társasághoz, de nem tartották fontosnak egy tartalék csapat kialakítását, se azt, hogy szakmai szempontból előre tervezzenek, pedig minden évben volt olyan, a képzési rendszerünkből kikerült labdarúgó, aki hivatásos szerződést kapott a felnőtt csapatnál, valamint a mindenkori U19-es korosztályunkból 8-10 labdarúgó kapott kettős igazolást, hogy lehetősége legyen a felnőtt csapat színeiben is pályára lépni. Ennek köszönhetően tudott felnőtt csapatunk a 2017-2018-as NB II-es bajnokság utolsó hazai mérkőzésén a ZTE FC ellen, majd az utolsó fordulóban Kisvárdán létszámban kiállni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által nyilvánosságra hozott produktivitási sorrendben az SC Sopron az előkelő 19. helyen szerepel, mutatva az egyesületnél végzett szakmai munka minőségét, továbbá kiemelendő, hogy a jelenleg működtetett egyesületi felépítés egy NB I-es sportszervezet utánpótlás klublicence feltételeit is tudná teljesíteni. A Bozsik Programban megyei struktúrájában a kezdetektől kezdve kiemelkedő szerepet játszik egyesületünk, és ezzel együtt központi pozíciót tölt be a Sopron környéki felnőtt labdarúgásban is.

Bár női NB II-es felnőtt csapatunk Sopron legmagasabb bajnoki osztályában versenyző csapata, a kialakult helyzet egy új klubmodell kialakítását teszi szükségessé, amelyben férfi/fiú szakágban is egy, egységes címer alatt futballozna valamennyi SC Sopron utánpótláskorú és felnőtt labdarúgó! Ennek az útnak az első lépését tettük meg ezzel a nevezéssel! – zárul a közlemény.


%d blogger ezt szereti: