Sopron.info.hu

Babos Gábor: vállaltam az apás szülést

  2009 márc 03 / #lapszemle

Babos Gábor újra apa lett! A NEC Nijmegen és a magyar válogatott kapusának a második házasságából született meg második gyermeke. A kis Dániel László február 20-án jött világra a család hollandiai házában, ott ugyanis nagy hagyománya van az otthonszülésnek.

A kapus mindenben felesége segítségére van, és ha kell, még a pelenkázást is átvállalja párjától.

Másodszor éli át az apaság örömeit Babos Gábor. A válogatott játékos kisfia, Dániel László alig másfél héttel ezelőtt született Nijmegenben, a család hollandiai otthonában.

Természetesen erre sokan felkaphatják idehaza a fejüket, elvégre Magyarországon a közelmúltban előfordultak tragédiával végződött otthonszülések, ám Hollandiában – természetesen fokozott biztonsági intézkedések mellett – szívesebben hozzák világra gyermeküket az édesanyák meghitt, ismerős környezetben.

– Egyáltalán nem tartottunk a komplikációktól, hiszen bábaasszony és orvos is felügyelte a nagy eseményt, és minden szükséges eszköz rendelkezésükre állt vészhelyzet esetére – mondta Babos Gábor.

– Nem akartunk kórházba menni, mindketten egyetértettünk abban, hogy itthon szülessen meg a kisfiunk, és örülünk, hogy így döntöttünk. A kis Dániel László (a névválasztás közös volt, miként az is, hogy a kicsit Daninak szólítják majd) február 20-ai születése óta szépen fejlődik, és édesanyja is egyre jobban van. Babos felesége mellett volt a szülés minden pillanatában, és állítja, fantasztikus élmény volt fia világrajötte.

– Minden kispapának csak ajánlani tudom, hogy legyen jelen a szülésnél, mert ez az élmény egy életre szól – fogalmazott a futballista. Babost a hétközi UEFA-kupa- mérkőzés (a NEC Hamburgban lépett pályára, ahol elbúcsúzott a sorozattól) ugyan elszólította otthonról, és természetesen a tegnapi, Volendam elleni bajnokin is ő állt a kapuban (csapata 1-0-ra kikapott), de minden meccs és edzés után azonnal siet haza, hogy segítsen feleségének.

– Sok apuka nem szereti például a pelenkázást, de engem egyáltalán nem zavarnak sem a szagok, sem a látvány. A legnagyobb örömmel teszem tisztába a fiamat – mondta Babos.

borsonline.hu