Sopron.info.hu

Babos Tímea aratta a 2009-es év első magyar profi egyéni tornagyőzelmét

  2009 máj 14 / #lapszemle

Sokatmondó dolog az, hogy egy 16 éves kislánynak kell kisegítenie a tapasztalt magyar profikat és neki kell megszereznie a 2009-es év első magyar profi egyéni tornagyőzelmét.
A többieknek is vannak jócskán szép eredményei, Czink Melinda is jó formában van, Marosi Kati is kitűnő eredményeket ér el és talán Szávay Ági is megtalálja idén a formáját, Jani Réka pedig folyamatosan jó teljesítményt nyújt, de saját szintjükön nem tudnak feljutni a csúcsra és tornát nyerni.

Aztán két hete jött ez a kislány, Babos Timi, aki élete első profi versenyén egyéniben döntős volt, párosban pedig győzött, most pedig kisegítette pályatársait és az év feléhez közeledve megszerezte a várva várt tornagyőzelmet.

A soproni lány ezen a héten Skócia fővárosában szerepelt, ahol a 10.000 dolláros torna döntője felé vezető úton szettet sem veszített, a döntőben pedig óriási csatában győzte le az 1. kiemelt Broadyt (383.).

Bár a meccset többször is félbeszakította az eső, a rendezők nem vitték be terembe a döntőt, mely hatalmas izgalmakat hozott. Az első szettet Timi nyerte 6-4-re, a másodikat pedig brit ellenfele 7-6(3)-ra.

A döntő játszmában mindketten vesztettek határozottságukból a szerváik terén és mindketten többször magukhoz ragadták a vezetést, de végül a rövidítés döntött, szerencsére Timi javára, aki 64 67(3) 76(8)-ra nyert és 16. születésnapján megszerezte élete első felnőtt tornagyőzelmét.

Kopogjuk le a fán, de nagyon úgy tűnik, hogy egy óriási tehetség kibontakozásának lehetünk szemtanúi, amiért hálásak lehetünk, remélhetőleg Timi sok szép eredménnyel örvendeztet meg még minket.

OrientPress Hírügynökség