Sopron.info.hu

Babos Timi Grand Slam győztes!!!!!

  2010 jún 08 / #sport

zon nem nagyon lehet vitatkozni, hogy az egyéni sikereket szinte minden versenyző előbbrevalónak tartja mint a párost és a közvélemény is jobban felkapja a fejét egy egyéni győzelemre, mint a párosra.

Ez alól csak pár eredmény jelent kivételt és az egyik ilyen a Grand Slameken aratott győzelem, melyért Babos Timi szállt harcba ma a Roland Garros 2-es pályáján az amerikai Sloana Stephens oldalán.

A lányok tegnap nagyon magabiztosan játszottak az elődöntőben, egy gémet engedélyeztek csak az ellenfelüknek és ma is nagyon lendületesen kezdtek, bár egy szervájukat ők is elvesztették, hamar 4-1-es vezetésre tettek szert.

Az ellenfél a spanyol Arruabarena-Vecino/Torro-Flor spanyol duó volt, akik közül utóbbinak volt miért törleszteni, hiszen egyéniben épp ő búcsúztatta Timit, a visszavágás pedig jól is alakult, hiszen Timiék fél óra alatt 6-2-re behúzták az első szettet.

A második játszmát is jól kezdték a lányok, egyből breakelni tudtak és 3-0-ra elhúztak, a spanyolok azonban kiegyenlítettek, Timiék viszont nem ijedtek meg, hozták a szervájukat, majd breakelni is tudtak, 5-3-nál így Stephens a bajnoki címért adogathatott.

A lányok három meccslabdát is kiharcoltak és ebből a harmadikat értékesíteni is tudták, ezzel pedeig megnyerték a Roland Garrost!

Szávay Ági 2005-ös wimbledoni sikere után tehát újra magyar lány örülhet egy Grand Slam finálé után és nem lennénk elégedetlenek, ha Timi ugyanúgy folytatná pályafutását, ahogy Ági is tette (még abban az évben WTA elődöntőt játszott…).

Timi holnap repülőre ül és Budapest felé veszi az irányt, hogy részt vegyen a 25.000-es versenyen, melyen így remélhetőleg még több néző lesz majd.