Sopron.info.hu

Babos Timi párosban elődöntős Párizsban

  2010 jún 04 / #sport

Babos Tímea párosban továbbra is remekel a Roland Garroson, a Sloane Stephens oldalán aratott villámgyőzelmével (47 perc) már elődöntős.

Az egyessel ellentétben párosban továbbra is szárnyal a Roland Garroson Babos Tímea. A lányok között a legnagyobb magyar tehetségnek tartott Babos (aki a Felix Promotionnel működik együtt) az amerikai Sloane Stephens oldalán ötödik kiemelthez méltón gyalogolt át a hazai közönség előtt játszó Clothilde De Bernardi, Leolia Jeanjean kettősön.

A franciák az első szettben még úgy-ahogy tartották a lépést Timiékkel (6:3 – de a nyert pontok aránya már ekkor is 30-16 volt a magyar, amerikai duó javára), a második felvonás viszont nagyon egyoldalú volt. Babosék 23 perc alatt nyertek 6:0-ra, úgy, hogy riválisaiknak mindössze 13 pontot engedélyeztek, és adogatóként mindössze öt pontot vesztettek.

A Babos, Stephens kettős a fináléba kerülésért a Mai Grage (dán), Saisai Zheng (kínai) párossal találkozik. A dán, kína duó a meglepetés tunéziai Nuur Abbes, Ons Jabeur kettőst verte 6:3, 6:2 arányban. A mindössze 15 és fél éves Jabeur egyéniben elődöntős, ahol a fináléba jutásért a harmadik helyen kiemelt, orosz Irina Hromacseva ellen kell pályára lépnie.

Az alsó ágon a nyolcadik helyen kiemelt ukrán duó Ljudmila Kicsenok és Jelina Szvitelina két spanyol játékos, Lara Arruabarrena-Vecino és Maria-Teresa Torro-Flor ellen lép pályára.

felixpromotions.hu