Bacchus étterem

Bacchus étterem - Zerge

Bacchus Étterem  Cím: 9400 Sopron, Szent György u. 15. Tel: (99) 340-017  Összes férőhely: 50 fő  Nyitott férőhely: 50 fő

Minap édesanyám meghívott minket a Bachus étterembe. Az étterem a Szent György utcában található a belváros közepén. Tesómékkal együtt szép számú csapat voltunk, pontosan heten érkeztünk a kora esti falatozásra. Édesanyám foglalt is előre asztalt előző nap, így hát nem érhette a személyzetet meglepetéskén, a vasárnapi érkezésünk. Az étteremnek egy gyönyörű szép terasza van a várfal mellett, vagyis hát úgy értem, hogy a környezet gyönyörű szép, a várfal, egy bástyával és a belső udvar. A berendezésről, a kerti garnitúráról, ezt már nem lehetett elmondani.


Bacchus étterem - ZergeMegérkezésünket egy szimpatikusnak nem éppen nevezhető pincérnő nézte végig, köszönés nélkül, bár ha jól emlékszem mi mindannyian, és nem csak jó anyánk jelenléte miatt udvariasan üdvözöltük Nem nagyon reagált, ha csak azt az ellenszenves grimaszt nem lehet reakciónak nevezni, amiben a munkaundortól elkezdve, benne volt az is hogy ti meg mi a sza….t kerestek itt! Ennek ellenére helyet foglaltunk a teraszon lévő asztalnál, de sajnos pont nekem nem jutott ülőhely. Az előző ’kedves’ pincérnőnk érkezett étlapokkal a kezében, de még most sem hagyta el a száját semmiféle köszöntés. Testvérem kérésére, ami egy szék az asztalunkhoz hozatalára irányult, hogy én is le tudjak ülni hozzájuk. Kategorikus nemmel válaszolt! Valahogy így: Szeretnénk kérni egy széket! –Nincs.  Na, hát ezek után természetesen távoztunk! Még soha sem volt ilyen élményem vendéglátóhelyen!

Bacchus étterem - ZergeHa minden igaz belőlünk élnek, és azért hét darab jó étkű ember, sok pénzt hagyott volna ott nekik! Ez történt velünk a Bachus étteremben, így hát nem tudtam tesztelni a konyhájukat, de szerintem sok jót nem kaptak volna tőlem! Ahol ilyen negatív a felszolgáló személyzet, ott nem sok mindent lehet elvárni a konyhától! Az ilyen éttermeknek, szerény véleményem szerint nincs helye Sopron vendéglős palettáján!
Innen aztán utunk a jól bevált Erhardt étterembe vezetet, ahol a nagyon hangulatos kerthelységben foglaltunk helyet. És láss csodát, a pincér kedvesen fogadott, és kiváló, minden részletre odafigyelő kiszolgálást kaptunk tőle. Mivel a teraszos hangulathoz jobban illenek a grillezett ételek, és az Erhadt kerthelységében fel van állítva egy grillsütő, az egész csapat ebből válogatott, kivéve édesanyámat, meg unokaöcsémet. Unokaöcsém választására mindig kimondottan oda figyelek, mert az esetek többségében elfogyaszthatom az étke maradványait!

A sláger, az óriás tarja volt, de került még az asztalunkra grillezett pisztráng, és unokaöcsém jóvoltából egy jópofa vadas is! Én természetesen bevágtam még, egy mozzarellát paradicsommal, meg friss bazsalikom levelekkel, jól meglocsolva olívaolajjal Nem akarom magam ismételni, de minden jó volt, az italok hidegek, a kaják ízletesek, a kiszolgálás profi és barátságos.

Bacchus étterem - ZergeEgyetlen dolgon akadtam fel, de azon rendesen!  A grillezett kajákhoz külön lehetett köretet választani. Persze külön áron! Mi majdnem mindannyian leveles salátát kértünk köretként, ami viszont nyolcszáz forintba került, amit kicsit azért sokallok nyáron egy tál salátáért. Ilyenkor tudniillik bagatell összegért vásárolja az ember a salátaféléket a piacon, vagy a zöldségestől!! A pisztrángot emelném még ki, aminek a hasürege telis tele volt tömve illatos fűszerekkel, amit én annyira imádok! Hát így lett a Bacchusos vacsiból, Balfi utcai grilleste!

Torkos Zerge

6433 / 2314 látogató

kapcsolódó cikkek

“Bacchus étterem” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. A Bacchus étterembe régebben nagyon sokat jártunk, majdnem minden nap, igaz csak menüzni, de akkoriban ott volt a város legszínvonalasabb csumija. Amióta ott ez a hülye p..csa mi is teljesen elszoktunk onnan. Ha éppen nem undok akkor meg túl bizalmaskodó, fogalma sincs hol a határ. Remélem mielőbb tönkreteszi a helyet, és majd egy arra érdemesebb ember veszi kezébe. Egyébbként úgy tudom ez nem csak pincér, hanem most ő is vezeti az étteremet… Legutóbb amikor beültünk vacsizni akkor is pórul jártunk, nem volt jó a kaja. Ne sajnáld egy pillanatig sem, hogy elmentetek a Erhardt-ba. Ajánlom kostold meg a hátszínüket is óriási és puha és finom, de az is köret nélkül van…

 2. ITT LAKOM A SZENTGYÖRGY UTCÁBAN DE MÉG SOHASEM JÁRTAM AZ ÉTTEREMBEN.RÉGI TULAJDONOSÁT ISMERTÜK ARANYOS KEDVES EMBEREK VOLTAK. ÉN IS KERESKEDELEMBEN DOLGOZTAM 20 ÉVIG.MINKET MÉG MEGTANÍTOTTAK A VEVŐÉRT MINDENT.HISZEN MI VAGYUNK ÉRTE S NEM FORDÍTVA.SAJNOS EBBEN A MASZEK VILÁGBAN NEM AZ SZÁMÍT KI SZAKKÉPZETT HANEM KINEK MENNYI PÉNZE VAN SAJNOS .ENNYIT A VENDÉGLÁTÁSRÓL. MINDENKI EGYSZERRE AKAR SAJNOS MEGGAZDAGODNI. A BAJ CSAK AZ HOGY MI ISSZUK MEG A LEVÉT.

 3. Hétvégén a Bacchus Étteremben ebédeltünk és egy idős Úr szolgált ki Bennünket, nagyon udvariasan. Igazi vendéglátós szakember!
  Az ételek kifogástalanok voltak!
  Mindenkinek ajánlom hogy keresse fel az éttermet, családias kiszolgálásban lesz része!

 4. Az étterem egyszerűen csodálatos. A kiszolgálás fantasztikus. Ajánlom mindenkinek. A pincér nagyon “baba”.

 5. Én egy öreg hölgy vagyok.hajléktalan,alcholol tartalmú italért fohászkodott, de a pincér elküldte a ..csába és megjegyezte hogy ez nem egy kocsma. Nekem hihhetetlenül tetszett a pincér hősies fellépése.

 6. Ilyen szart még nem ettem. A leves úszott az olajban. Ez a új fiatal pincér amikor hozta ki a levest , ráborította a táskámra. Egész végig amíg ettem engem bámult.

 7. A legjobb étterem ahol eddig ettem. A pincér hatalmas,óriási arc. A kaja pedig csodás. Viszont van egy fiatal pincér aki nem nagyon illik ebbe az étterembe. FORZA JUVE,CSOCSESZ,CICA,

 8. Legalább is az ide író rokonok szerint. Én még nem talákoztam senkivel, aki beszélt volna olyannal aki dícsérte :-)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.