Sopron.info.hu

Bacchus étterem

  2007 júl 21 / #gasztro

Bacchus étterem - Zerge

Bacchus Étterem  Cím: 9400 Sopron, Szent György u. 15. Tel: (99) 340-017  Összes férőhely: 50 fő  Nyitott férőhely: 50 fő

Minap édesanyám meghívott minket a Bachus étterembe. Az étterem a Szent György utcában található a belváros közepén. Tesómékkal együtt szép számú csapat voltunk, pontosan heten érkeztünk a kora esti falatozásra. Édesanyám foglalt is előre asztalt előző nap, így hát nem érhette a személyzetet meglepetéskén, a vasárnapi érkezésünk. Az étteremnek egy gyönyörű szép terasza van a várfal mellett, vagyis hát úgy értem, hogy a környezet gyönyörű szép, a várfal, egy bástyával és a belső udvar. A berendezésről, a kerti garnitúráról, ezt már nem lehetett elmondani.


Bacchus étterem - ZergeMegérkezésünket egy szimpatikusnak nem éppen nevezhető pincérnő nézte végig, köszönés nélkül, bár ha jól emlékszem mi mindannyian, és nem csak jó anyánk jelenléte miatt udvariasan üdvözöltük Nem nagyon reagált, ha csak azt az ellenszenves grimaszt nem lehet reakciónak nevezni, amiben a munkaundortól elkezdve, benne volt az is hogy ti meg mi a sza….t kerestek itt! Ennek ellenére helyet foglaltunk a teraszon lévő asztalnál, de sajnos pont nekem nem jutott ülőhely. Az előző ’kedves’ pincérnőnk érkezett étlapokkal a kezében, de még most sem hagyta el a száját semmiféle köszöntés. Testvérem kérésére, ami egy szék az asztalunkhoz hozatalára irányult, hogy én is le tudjak ülni hozzájuk. Kategorikus nemmel válaszolt! Valahogy így: Szeretnénk kérni egy széket! –Nincs.  Na, hát ezek után természetesen távoztunk! Még soha sem volt ilyen élményem vendéglátóhelyen!

Bacchus étterem - ZergeHa minden igaz belőlünk élnek, és azért hét darab jó étkű ember, sok pénzt hagyott volna ott nekik! Ez történt velünk a Bachus étteremben, így hát nem tudtam tesztelni a konyhájukat, de szerintem sok jót nem kaptak volna tőlem! Ahol ilyen negatív a felszolgáló személyzet, ott nem sok mindent lehet elvárni a konyhától! Az ilyen éttermeknek, szerény véleményem szerint nincs helye Sopron vendéglős palettáján!
Innen aztán utunk a jól bevált Erhardt étterembe vezetet, ahol a nagyon hangulatos kerthelységben foglaltunk helyet. És láss csodát, a pincér kedvesen fogadott, és kiváló, minden részletre odafigyelő kiszolgálást kaptunk tőle. Mivel a teraszos hangulathoz jobban illenek a grillezett ételek, és az Erhadt kerthelységében fel van állítva egy grillsütő, az egész csapat ebből válogatott, kivéve édesanyámat, meg unokaöcsémet. Unokaöcsém választására mindig kimondottan oda figyelek, mert az esetek többségében elfogyaszthatom az étke maradványait!

A sláger, az óriás tarja volt, de került még az asztalunkra grillezett pisztráng, és unokaöcsém jóvoltából egy jópofa vadas is! Én természetesen bevágtam még, egy mozzarellát paradicsommal, meg friss bazsalikom levelekkel, jól meglocsolva olívaolajjal Nem akarom magam ismételni, de minden jó volt, az italok hidegek, a kaják ízletesek, a kiszolgálás profi és barátságos.

Bacchus étterem - ZergeEgyetlen dolgon akadtam fel, de azon rendesen!  A grillezett kajákhoz külön lehetett köretet választani. Persze külön áron! Mi majdnem mindannyian leveles salátát kértünk köretként, ami viszont nyolcszáz forintba került, amit kicsit azért sokallok nyáron egy tál salátáért. Ilyenkor tudniillik bagatell összegért vásárolja az ember a salátaféléket a piacon, vagy a zöldségestől!! A pisztrángot emelném még ki, aminek a hasürege telis tele volt tömve illatos fűszerekkel, amit én annyira imádok! Hát így lett a Bacchusos vacsiból, Balfi utcai grilleste!

Torkos Zerge