Sopron.info.hu

Bajnokverés – újabb nagy lépés a felsőház felé

  2011 febr 14 / #sport

Remek hangulatban, idegesen kezdtek a felek, 2 perc 10 másodperc kellett az első kosárhoz, Townes vágta elemi erővel a gyűrűbe a labdát. Egy perc múlva jött a válasz Vojvodától egy tripla formájában. Óriási volt a küzdelem, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, a negyed közepén 5-4-re vezetett a ZTE. Ekkor a hazaiak öt pontot szereztek zsinórban,a vendégeket pedig betöréseivel Willliams tartotta versenyben.

A szakasz hajrájában a csereként beállt Helmeczi tolt egyet csapatunk szekerén, a ZTE pedig Kámán triplája, majd duplája után 1 pontra jött föl Szöszi szerzett harcossága révén két pontot  a második szakasz elején, majd jött egy újabb villámgyors betörés utáni találat Williamstől. Tóth Gergely büntetőivel fordított a ZTE, majd Szöszi emelt be egy triplát. A korábbi időszakhoz képest elkezdtek potyogni a kosarak, A negyed közepén Szabó Zsolt bedobta második tripláját, majd megkapta harmadik személyijét. Mégis a ZTE bizonytalanodott el támadásban, s Molnár látványos, betörés után szerzett kosarával 5 ponttal meglépett a Sopron.Williams újra “átkígyózott”a hazai védőfalon, duplájára Jarvis triplával felelt. A félidő végén a hazaiak “pörögtek túl”, az az eladott labdák után gyors lerohanásokkal feljött 2 pontra a ZTE

Szünet után Townes “beküzdött” kosarával indult a játék, majd a két erőcsatár, Wilson illetve Szöszi triplapárbaját láthatták a nézők, Molnár is bevágott egy hármast, az egerszegiek ekkor Tóth Ádám révén támadó lepattanók után szerzett kosaraival tapadtak a hazaiakra. Szabó azonban a szakasz első felében háron triplát is beemelt. A ZTE azonban két amerikai játékosa révén gyorsan ledolgozta a hátrányát, ismét könnyű indításos kosarakkal büntetve a eladott labdáinkat. Edzőnk időkérése után Kelley jelentkezett egy kosár plusz büntetős akcióval, amely egy 8-0-s soproni “futás” első momentuma volt, Völgyi Péter következett időkéréssel, amely után Jarvis 10 pontosra hízlalta ahazai előnyt, a zalai drukkereket újra Wilson ugrasztotta talpra űjabb hármasával, majd Tóth Ádám kapta meg 4. hibáját. A szakasz Townes zsákolásával, s 9 pontos hazai vezetéssel zárult.

A negyedik negyed Jarvis duplájával indult, 11 ponttal vezetett utána a Sopron. A találat egy 6-0-s  roham kezdetét jelentette, ebben  a légiósok játszották a főszerepet, Völgyi Péter csapata 15 pontos hátrányánál újfent időt kért. A szünet után a kiszolgálás mellett a pontszerzésben is előlépő Kelley kosár plusz bünttős akciójával a 18-cal mentünk. Gáspár szerzett triplát, Erre felelt hasonló módon Ugaros, zengett-zúgott az “eskácé, eskácé”. A hajrában több volt a hiba, a pontatlanság, eladtunk pár labdát, a hátrányban a támadások befejezését siettető ZTE játékosai pedig pontatlanul dobtak. A végére eldőlt a meccs, a csattanó Kelley-nek 3 másodperccel a vége előtt a felezővonalon átlépve szerzett triplája volt.

Meszlényi Róbert: – Az első félidőben csak küzdöttünk, de szünet után már be is találtunk, ennek köszönhettük a győzelmet.

Völgyi Péter: – A Sopron a távoli dobások biztonsága, valamint a lepattanók tekintetében is felülmúlt bennünket. Kiegyenlített első félidő után a másodikban nem volt esélyünk.

Kis Rába-menti Takarék SKC – Zalakerámia ZTE 85-64 (15-14, 19-18, 30-23, 21-9) Sopron, 2200  néző. V: dr. Vígh, Győrffy, Király (Benczur) Sopron: KELLEY 19/3, JARVIS 11/3, MOLNÁR 8/3, SZABÓ 24/18, TOWNES 18. Cs: Helmeczi 2, Keresztes, Gombás, Ugaros 3/3 ZTE: WILLIAMS 14, Vojvoda 8/3, Kámán 5/3, WILSON 13/9, Tóth Á 8. Cs: Tóth G. 6, GÁSPÁR 10/3, Baki, Vertetics.

sakc.hu