Sopron.info.hu

Balaton Sound

  2008 júl 10 / #programajánló

Balaton SoundMindazok, akik tavaly már ,,belekóstoltak” a Balaton Sound sajátos ízébe, tudják milyen páratlan hangulatra számíthatnak az idei nyáron is. A fesztiválok közül kimagaslóan nívós szolgáltatásokat a szervezők idén tovább fejlesztik: igényes éttermek, koktélbárok, kulturált mellékhelyiségek és erre az alkalomra épített utak várják majd a vendégeket.

Tovább bővül az egyedi kialakítású programhelyszínek sora is, a színpadokon pedig kuriózumnak számító szupersztárok köszöntik a fesztiválozókat az elektronikus zenei műfajoktól a világzenén át a jazzig.

Évek óta várja a hazai közönség, hogy végre a magyarokat is megtáncoltassa a DJ-producer-zenész-világsztár, FATBOY SLIM! Igen, a Heineken Balaton Sound Nagyszínpadán azt a nevet köszönthetjük, aki pár évvel ezelőtt 250.000 strandolónak zenélt Brightonban, azóta pedig évente csupán néhány fellépést vállal el, s csak azokon a helyeken, amelyek valamiért felkeltik az érdeklődését. Szintén a Heineken Nagyszínpad ,,headlinere” lesz a bristoli MASSIVE ATTACK, míg a koraesti órákban több világsztár is tiszteletét teszi ugyanitt.

Nemrég került boltokba a B-52’S új albuma. A világ minden bizonnyal legbulisabb csapata – olyan klasszikus slágerekkel a hátuk mögött, mint a Loveshock, vagy a Flinstones családról készült film címadó dala – először lép fel Magyarországon. Akárcsak a brit GOLDFRAPP duója, akik szintén nemrég jelentették meg, világszerte máris toplistás új albumukat.

A közel ötezer fő befogadására alkalmas Arénéban lép fel ARMIN VAN BUUREN, akit 2007-ben a világ legtekintélyesebb magazinjai az év DJ-jének választottak, valamint DAVID GUETTA, akit ugyancsak a világ elsőszámú kedvencei között jegyeznek.

A vízparti helyszínek – a nap 24 órájában – számos programmal kedveskednek a fesztivál vendégeinek. A 2007-es, betegség miatt elmaradt fellépést az idén pótolja a Café del Mar rezidense, JOSÉ PADILLA, aki tavaly személyesen hívta fel a szervezőket és tett
ígéretet az idei visszatérésre.

Élő produkcióval érkezik Németországból a világhírű elektro-house duó, a BOOKA SHADE, és a legjelentősebb fesztiválok aktuális sztárja M.A.N.D.Y., míg a drum and bass-rajongókat többek között LTJ BUKEM & MC CONRAD, valamint DJ HYPE és DADDY EARL táncoltatja meg a Balaton partján.

Sokak örömére az elektronikus zene egyik korszakalkotó figurája, RICHIE HAWTIN a vízparti T-Mobile Terasz vendége lesz. Személyében a detroiti techno és a berlini minimal vonal legnevesebb népszerűsítőjét köszönthetjük Zamárdiban. Ugyanezen a színpadon mtalálkozhatunk az olasz NICOLA CONTÉ-val, aki a kora délutáni órákban kedvenc lemezeit mutatja be, majd később élő zenekarával is előrukkol.

Az osztrák producer-mágus, URBS a G-Stone istállóból ezúttal a délutáni időszak aláfestő zenéit válogatja a strandolók számára. A Samsung Mobile Dance Arena színpadán újabb világsztrárok és kuriózumok részvétele vált biztossá. Itt lesz a “house-szamuráj”, SATOSHI TOMIIE a felkelő Nap országából és a világjáró skót elektropopsztár, MYLO.

A
Heineken Balaton Sound felvállaltan stílusos eklektikáját mutatja, hogy a számos  elektronika-központú produkció mellett a LOS DE ABAJO, a pörgős mexikói rockzenekar a punk, a ska és a latin-folk határmezsgyéjéről szállít igazán vérforraló dallamokat, míg a két olasz úr koktél költeménye, a GABIN ízléses soul, funk és jazz muzsikák keverékét tárja elénk. JIMI TENOR, a finn zenemágus, korunk egyik legizgalmasabb zenésze, aki arcátlan módon vegyít afro, jazz, techno és pop elemeket.

Ebből láthatunk ízelítőt Zamárdiban, a Balaton Sound programjában. KRAFTY KUTS, a breakbeat történelem egyik mérföldköve, feledhetetlen éjszakát ígér rajongói számára. Ugyancsak a fesztivál vendége lesz Dirk Swartenbroekx, aki Steve Buscemi néven került a köztudatba, s miután már megjárta a montreaux-i jazzfesztivált is, így a Heineken Balaton Sound sem maradhat ki számára.

S jön egy orosz-balkán-roma-ska mixtúra Ausztriából, a Russkaja, mely egy igazi koncertzenekar: évi 200 bulit nyom Amszerdamtól Isztambulig. Érdemes megnézni! Ellátogat hozzánk a német reggae-front legsikeresebb előadója, GENTLEMAN, a kubai hiphop banda, az ORISHAS, a svéd KOOP és a Thievery Corporation holdudvarából ismertté vált FEDERICO AUBELE is.

bérlet: 16900 Ft,

A kijelölt jegyelővételi helyek Üdülési csekket és Sodexho Kultúra utalványt is elfogadnak.

Elkeltek a Sound bérletek

Ne induljanak el a Heineken Balaton Soundra azok, akiknek nincs elővételben megváltott jegyük! Ezt kérik a fesztivál szervezői, miután bérletet valamint pénteki és szombati napijegyet már sehol nem lehet kapni, a csütörtökre és vasárnapra szóló belépőket pedig a helyszínen nem (!), csak az ismert jegyirodákban lehet még – korlátozott számban – kapni.

Már nem lehet kapni bérletet a július 10-én kezdődő Heineken Balaton Sound fesztiválra. Ugyanígy elfogytak a július 11-re, péntekre és a 12-re, szombatra szóló napijegyek is a Balaton-parti eseményre. A fesztivál első és utolsó napjára, tehát csütörtökre és vasárnapra még korlátozott számban lehet jegyet kapni, ezeket azonban a helyszínen nem, csak az ismert jegyirodákban lehet megvenni. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy csak azok induljanak el a fesztiválra, akik elővételben megváltották már a jegyüket, miután a helyszínen nem lehet jegyet vásárolni! Szintén hangsúlyozzák azt is, hogy az illegális árusoktól vásárolt jegyek valódisága nem szavatolt.