Sopron.info.hu

Balf megkapja az autonómiát?

  2010 aug 26 / #helyi

Saját önkormányzati képviselőt, ha ez nem hoz megfelelő eredményeket, akkor pedig teljes önállóságot akar Balf városrésznek a Jobbik helyi jelöltje – olvasható a párt soproni szervezetének internetes oldalán.

„A jelenlegi felállás szerint 1000 balfi és körülbelül 3000 soproni polgárt képvisel egy személy. Ezt nem lehet megfelelő képviseletnek nevezni még akkor sem, ha az adott képviselő a legjobb hozzáállást tanúsítja. Egy, csak a balfi emberek érdekeit képviselő személy sokkal hatékonyabban tud fellépni. Ha pedig ez sem hoz előrelépést a jelenlegi helyzethez képest, akkor – a pénzügyi lehetőségek ismeretében – igenis komolyan fontolóra kell venni a különválást”

– írja a Szita Ákos borász.

Az önkormányzati képviselőségre pályázó politikus szerint – ismerve a város költségvetési helyzetét, a rendkívüli mértékű eladósodottságot – semmilyen számottevő fejlesztés nem várható Balfon a közeljövőben, márpedig ha a balfiak úgy döntenek, hogy elszakadnak a megyei jogú várostól, minden itt megtermelt pénz a helyiek javát szolgálná – közli.

Forrás: MT