Sopron.info.hu

Bálint nap

  2008 febr 14 / #csak úgy

Bálint napMa Bálint névnapját ünnepeljük. A vasfüggöny lehullása után itthon is divatba hozták a szerelmesek napját, a Valentin napot. Nyugaton már több évtizede kedveskednek férfiak és nők egymásnak, február 14 – én. (külföldön hihetetlen nagy kultusza van ennek a napnak)

Ez a tradíciós napja annak, amikor is a szerelmesek kifejezik szeretetüket és szerelmüket egymásnak. Lehet titkos, névtelen képeslapot küldeni, virág meglepivel kedveskedni, vagy édességgel az ujjunk köré csavarni a kiszemelt vagy már hálónkba akadt embert. Egy este ami csak két emberről szól.

Már a Hamletban is megemlítette Ophelia a Valentin napot ami nem mostanában íródott! Hozzáértők, évente egy milliárdra saccolják a Valentin napi képeslapok feladási számát világszerte! Poénból a ”szinglik tudatos napjának” is nevezik e gesztusokban gazdag ünnepet.

Szerencsés az, aki élvezheti egy hasonszőrű emberkéjével ezt és az év többi napját. A szinglik pedig reszkethetnek, mert Ámor nyila előbb – utóbb őket is eltalálja! Sok szép pillanatot kívánok mindenkinek.